Futbol

Andrés Iniesta, presentat davant l'afició del Vissel Kobe

"Ara em toca tornar a Espanya per afrontar un Mundial que suposa un repte molt maco. D'aquí un parell de mesos tornaré per treballar al màxim i intentar millorar aquest equip".

Actualitzat

Iniesta ha estat presentat com a nou jugador del Vissel Kobe davant de més de 8.000 aficionats que van mostrar la seva alegria davant l'arribada de l'exblaugrana, qui va a afirmar que "aspira al màxim" al nou club.

El jugador manxec va aparèixer per primera vegada amb l'equipació carmesí de l'equip japonès i el seu llegendari dorsal "8" a l'esquena, en un acte de presentació oficial que es va fer a l'Estadi Noevir, de Kobe (oest del Japó), dos dies després que el jugador arribés al país asiàtic i firmés el seu nou contracte.

L'estadi estava guarnit per a l'ocasió amb pancartes de "Benvingut, Andrés Iniesta", escrites en castellà i milers d'aficionats a l'única graderia oberta per a l'esdeveniment i que van fer cua des de primera hora del matí per rebre al nou ídol dels "ushi" (vaques, en japonès), sobrenom del club.

"Moltes gràcies per aquesta rebuda tan afectiva. Aquests dos dies que porto al Japó he rebut moltíssima estima, i us ho vull agrair", va dir Iniesta davant del seu públic que va respondre-li cantant el seu nom.

Entre el públic, majoritàriament vestit amb els colors del club, també hi havia aficionats amb samarretes blaugranes, onejant banderes espanyoles o mostrant els missatges "A magician is coming to Kobe" ("Un mag ve a Kobe", en anglès) i "Infinit Iniesta", el lema utilitzat pel FC Barcelona per acomiadar el capità blaugrana.

"Vinc amb molta il·lusió per treballar i aprendre", va afirmar Iniesta, qui va afegir que els seus objectius són "ajudar perquè el Vissel continuï millorant i aspirant al màxim", i situar el club com a "campió de la lliga nipona i campió d'Àsia".

El migcampista ha estat presentat amb el Vissel en menys d'una setmana de jugar l'últim partit amb la samarreta blaugrana i de ser homenatjat per la seva afició, i s'incorporarà al seu nou equip després del Mundial de Rússia, quan es reprengui la lliga nipona després de l'aturada estiuenca.

Igual que a l'acte on es va fer públic el seu fitxatge, celebrat dijous a Tòquio, Iniesta va estar acompanyat del fundador i conseller delegat de Rakuten, Hiroshi Mikitani, també propietari del Vissel Kobe des que va comprar el club el 2004, a través d'una altra de les seves empreses.

"Amb l'arribada d'Iniesta, millorarà sens dubte el nivell de la Lliga japonesa, i també la popularitat del futbol entre els nens i adolescents", va dir el multimilionari nipó, qui va conduir personalment l'operació, gràcies a la seva bona relació amb el FC Barcelona, club del qual Rakuten és patrocinador principal.

Iniesta, de 34 anys i amb 32 títols guanyats amb el Barça, a més de ser campió del món i en dues ocasions d'Europa amb la selecció, està cridat a pujar el Vissel a l'èlit del futbol nipó i asiàtic, que mai ha aconseguit classificar-se més enllà de la sisena plaça a la J-League.

"Ara em toca tornar a Espanya per afrontar un Mundial que suposa un repte molt maco. D'aquí un parell de mesos tornaré per treballar al màxim i intentar millorar aquest equip", va dir Iniesta com a comiat a un públic molt entregat, després de fer uns quants tocs amb la pilota.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut