Natació

Andrea Fuentes, nova seleccionadora de l'equip nord-americà de sincronitzada

L'objectiu de l'equip nord-americà és tornar a estar en l'elit d'aquest esport, del qual va arribar a ser un dels grans dominadors

Actualitzat

La catalana Andrea Fuentes, excomponent de l'equip de natació sincronitzada espanyol, s'ha convertit en l'entrenadora en cap de l'equip nord-americà de natació artística, segons ha anunciat USA Syncro.

Fuentes, tres vegades olímpica (Atenes, Pequín i Londres) i la catalana més llorejada de la història dels Jocs amb Mireia Belmonte, que també acumula quatre metalls, va entrar en contacte amb les nord-americanes arran d'entrenar l'equip en alguns campus de desenvolupament i tecnificació.

"Estem molt satisfets per donar la benvinguda a una persona amb les credencials d'Andrea Fuentes com a directora tècnica del nostre equip nacional sènior", ha dit Linda Loehndort, presidenta de USA Syncro.

 



 

 

L'objectiu de l'equip nord-americà és tornar a estar en l'elit d'aquest esport, del qual va arribar a ser un dels grans dominadors, per això han elegit Fuentes.

La catalana va guanyar dues medalles de plata en els Jocs de Pequín, una altra de plata en el duo i una més en bronze en els Jocs de Londres. A més va guanyar setze medalles en Mundials i moltes altres en competicions continentals. Es va retirar el 2013 i des d'aleshores ha alternat projectes personals a Espanya i a l'estranger.

"Aquesta serà la meva primera vegada com a entrenadora en cap i estic molt motivada per treballar als Estats Units, el país en el qual va néixer aquest meravellós esport", va dir Fuentes en declaracions difoses per la federació nord-americana.

Fuentes, que parla anglès, francès i italià, és titulada en nutrició i succeeix en el càrrec Lolli Montico, que deixa el lloc després d'haver dirigit l'equip nord-americà en els últims tres anys.

Anar al contingut