Natació sincronitzada

Andrea Fuentes es penja el bronze en la final de solo tècnic al Mundial de Xangai

Andrea Fuentes ha guanyat la medalla de bronze de la modalitat de solo tècnic de natació sincronitzada al Mundial de Xangai. La nedadora catalana s'ha vist superada per la russa Natàlia Isxenko i la representat xinesa, Xuechen Hang, i ha sumat el primer metall per a la delegació espanyola en el seu debut en solitari en una prova mundialista després d'agafar el relleu de Gemma Mengual. Isxenko, campiona europea i mundial, ha complert els pronòstics i s'ha adjudicat l'or amb una nota final de 98.300 punts, per 96.500 de la xinesa i 95.300 de Fuentes, que ja havia fet la tercera millor nota en la ronda classificatòria.

Actualitzat
El debut d'Andrea Fuentes al Mundial de Xangai no podia començar millor per a la tarragonina, que s'estrenava per primer cop en la competició de solo, per la retirada momentània de Gemma Mengual. Fuentes s'ha penjat la medalla de bronze, després de fer un exercici sota els acords d'una peça de la roquera de Janis Joplin. La catalana ha estat a l'altura de les expectatives i ha superat la pressió psicològica que tenia a sobre com a líder de l'equip espanyol i que en algun moment de la seva actuació la podia haver traït. No ha fallat i ha executat una coreografia que coneixia a la perfecció per sumar 95.300 punts entre les dues notes, l'artística i la tècnica.

Fuentes no ha pogut superar a la representat local, la xinesa Huang Xuechen, que sota la música d'"El llac del cignes" de Txaikovski ha fet una elegant i precisa actuació que li ha valgut la plata, amb 96.500 punts. En una altra divisió hi ha la russa Natàlia Isxenko, que ha revalidat el títol de campiona del món, que va aconseguir a Roma fa dos anys. La moscovita, sota la música de "Romeo i Julieta" ha realitzat una original coreografia amb transicions rapidíssimes que li han valgut 98.300 punts i dominar amb claredat la primera final de la natació sincronitzada.

Anar al contingut