Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso ha estat el millor en unes condicions difícils a causa de la pluja a Sepang (EFE)
Motor

Andrea Dovizioso s'imposa en l'aiguat de Sepang i és el novè guanyador de la temporada en MotoGP

En una cursa disputada sota unes condicions extremes per l'aigua, Rossi ha estat segon i s'assegura el subcampionat; Lorenzo ha completat el podi

Actualitzat

Andrea Dovizioso ha aconseguit la primera victòria amb Ducati i la segona de la seva carrera esportiva a MotoGP després d'imposar-se sota unes condicions extremes en el Gran Premi de Malàisia. L'italià no pujava al capdamunt del podi des del 2009, i aquest diumenge s'ha convertit en el novè guanyador de la categoria, la qual cosa demostra la competitivitat que hi ha hagut aquesta temporada, tot i que el campionat ja s'hagi decidit en favor de Marc Márquez.

Al costat de Dovizioso, al podi han pujat els dos pilots oficials de Yamaha, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, al davant d'un Héctor Barberá que ha fet una meritòria quarta plaça, la millor que ha aconseguit en MotoGP. També val a destacar la setena d'Álvaro Bautista. Márquez ha tingut una caiguda quan rodava en el grup capdavanter, però ha pogut tornar per finalitzar-la en l'onzena posició.

Una intensa pluja ha obligat a retardar en dues ocasions la sortida de la cursa, i se n'ha reduït la distància en una volta, de 20-19. Quan s'ha fet la sortida, la pista de Sepang encara era completament amarada. Tot i això, la majoria de pilots han estat prudents i només tres han hagut d'abandonar: Andrea Iannone, Cal Crutchlow i Yonny Hernández.

La cursa s'ha decidit a partir de la volta 14. Rossi i Dovizioso havien deixat Lorenzo enrere, i el "Dotore" anava comandant fins que en el revolt 1 s'ha obert massa i el seu compatriota ha aprofitat l'ocasió. Després d'avançar-lo, la potència de la Ducati en les rectes ha fet una bona feina i Dovizioso ha acabat guanyant sense pressió.

Entre els catalans, el millor ha estat Maverick Viñales, amb un sisè lloc; Pol Espargaró l'ha seguit en el novè, i el seu germà Aleix ha estat tretzè. Tito Rabat ha acabat divuitè.

De cara a la classificació, el segon lloc que Rossi ha aconseguit li assegura el subcampionat de la categoria abans de l'última cita, a Xest.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut