Lliga de Campions

Alves: "Està molt bé guanyar el clàssic, però l'objectiu al final de la temporada són els títols"

El lateral brasiler del Barça diu que l'equip toca de peus a terra i que és perillós "creure'ns el que no som" després d'una gran victòria

Actualitzat

Estat anímic: "Estem molt bé d'ànims després de guanyar el clàssic. És un partit sempre molt dur i difícil i, al final, si aconsegueixes guanyar és important, més enllà que només són tres punts més."

Tocar de peus a terra: "Les victòries et poden debilitar si et fan creure coses que no són. Està molt bé guanyar, però és al final de temporada  que es guanyen les coses importants. Si guanyes avui i al final no aixeques títols, no serveix de res. Com més fort estigui el Reial Madrid millor per al Barça. Som exigents amb nosaltres mateixos i sempre pensem que podem millorar. Però ni abans érem un desastre ni ara som uns fenòmens."

Satisfacció pel resultat i per la manera: "La victòria al Bernabéu no va ser demèrit del rival, sinó que va tenir a veure amb el que vam fer nosaltres. Vam estar increïbles en totes les línies, cadascú en la seva posició. La superioritat va ser clara".

Va faltar un gol?:  "Respectar el rival és buscar el cinquè gol quan has fet el quart, això ho vam aprendre amb el Pep. Vam tenir ocasions, però el que importa és guanyar el partit, no és tan important el resultat."  

Moment del Barça. "El Barça ha canviat el futbol en els últims temps. Des de Guardiola hem revolucionat per a bé el futbol. I fins i tot des d'abans, però amb el Pep vam recuperar aquesta tendència, i hem mantingut el mateix concepte. Alguns són més recordats perquè han guanyat. Estem allargant aquest cicle i tant de bo duri molt més temps. Cada any intentem millorar, però l'important és mantenir els conceptes i tenir les idees clares".

Alves, a prop d'haver marxat? "Semblava que hi havia una campanya per fer-me marxar, però jo sóc molt fort. La gent, quan competeix amb mi, normalment perd, perquè la meva dedicació a la feina és molt forta."

Crisi a Madrid: "A nosaltres no ens importa com els vagi a ells, sempre que a nosaltres ens vagi millor. No és problema nostre el que passi a Madrid. El nostre problema és el que passa aquí".

Ronaldo, en declivi? "És el problema de ser massa protagonista. Quan va bé tot són elogis, però quan van malament ets el primer a qui busquen. I és el que li passa a Ronaldo."

El secret per guanyar clàssics. "Tinc sensacions semblants respecte al partit del 5-0 contra el Madrid de Mourinho.  El secret per guanyar aquests partits és tenir un gran equip, amb personalitat, amb un parell d'ous... però a mi aquests partits no em posen 'catxondo', perquè jo no sóc masoquista. A mí em posa 'catxondo' la meva xicota."

Leo, suplent: "Es va saber en la reunió final abans del partit. La nostra preocupació és que Leo estigués a punt per a la part important de la temporada. Que es recuperés com més aviat millor i tenir-lo a punt per als moments més importants."

Neymar: "Jo hi vaig posar el meu granet de sorra perquè vingués, perquè aquí hi ha una gran trajectòria de jugadors brasilers al Barça. I tots els grans jugadors brasilers que han passat per aquí, excepte Dani Alves, estant fent història. I ell ho està aconseguint".    

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut