L'any 2012 van morir 73 persones durant un partit de la lliga egípcia
L'any 2012 van morir 73 persones durant un partit de la lliga egípcia.
Madrid

Altres casos de violència al futbol

L'últim mort als camps de futbol espanyols va ser un aficionat del Deportivo, Manuel Ríos

RedaccióActualitzat

La mort d'un aficionat del Deportivo als afores del Vicente Calderón torna a portar a debat la relació entre violència i futbol. En 23 anys hi ha hagut tres morts relacionades amb aquest esport.

L'últim va ser  també un aficionat del Deportivo. Manuel Ríos va rebre una pallissa mortal a l'estadi de San Lázaro durant els enfrontaments entre seguidors del Compostel·la i el Dépor.

Els fets van commocionar la societat fins a punt que l'aleshores ministra de Cultura i Esports, Pilar del Castillo, va anunciar una reforma del codi penal imminent per castigar amb presó els actes violents als estadis. Era l'any 2003.

Cinc anys abans s'havia produït una altra agressió mortal a prop de la porta 6 de l'estadi Vicente Calderón. El seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta i uns companys van citar-se amb uns skins. Zabaleta va ser apunyalat mortalment per un d'ells. Ricardo Guerra va ser condemnat a 17 anys de presó.

A Catalunya, les baralles entre els ultres del Barça i de l'Espanyol van acabar amb un mort i un ferit l'any 1991. José Antonio Romero, "Jaro", membre dels Boixos Nois, va ser condemnat a 20 anys de presó per haver mort Frederic Rouquier, membre de les Brigades Blanquiblaves.

Desgraciadament, els episodis de violència als estadis de futbol ens acompanyen des de fa molts anys. A països com l'Argentina són fins i tot un fet habitual i generen un intens debat social.

L'última tragèdia es va produir a principis del 2012. 73 morts i centenars de ferits per enfrontaments entre seguidors de l'Al-Ahli i l'Al-Masri, de la lliga egípcia. La gran pregunta és si tota aquesta violència és consubstancial al futbol o simplement un reflex de la societat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut