Alonso ha explicat per què ha decidit competir a les 500 Milles d'Indianapolis en lloc de córrer el GP de Mònaco (EFE)
Fórmula 1

Alonso: "Si vull ser el millor, o supero Schumacher o guanyo en qualsevol categoria"

El pilot asturià ha explicat amb tot detall les raons que l'han empès a decidir-se a disputar les 500 Milles d'Indianapolis en lloc del Gran Premi de Mònaco

Actualitzat

Cap de setmana de Fórmula 1 a Bahrain, tercera cursa de la temporada i tots els pilots tenen la vista posada en el termòmetre. I és que hauran de competir amb temperatures d'entre 25 i 40 graus, un factor que influeix del tot en el comportament dels pneumàtics i en la fiabilitat dels motors. Més enllà de la meteorologia, el punt calent, un cop més, és a l'escuderia McLaren, concretament Fernando Alonso, un campió del món que va camí d'encadenar una tercera temporada en blanc.

Tarda de rodes de premsa amb tota l'atenció centrada en l'asturià, que justament aquesta setmana va sorprendre tothom anunciant que no disputaria el mític GP de Mònaco per poder córrer a les 500 Milles d'Indianapolis. En tot cas, Alonso s'ha esforçat a aclarir que no es planteja canviar d'aires de forma permanent: "És bo per a la Fórmula 1 tenir una mica més de presència a Amèrica, i és bo per a l'Indy Car tenir-hi un pilot de la F1. El meu desig de guanyar a la Fórmula 1 és més gran que cap altre repte que pugui trobar arreu. Fórmula 1 és l'única cosa que vull fer."

Tocant de peus a terra, però, el pilot de McLaren no amaga que si disposés d'un cotxe guanyador no hauria pres aquesta decisió: "Si el cotxe fos competitiu i tinguéssim 43 punts com els altres (Vettel i Hamilton), no ens podríem permetre perdre 25 punts per faltar en una cursa."

Finalment, i per si algú encara ho dubtava, Fernando Alonso és un pilot que porta la victòria en l'ADN; l'asturià necessita guanyar ben aviat després de la llarga travessa del desert que, pel que sembla, encara està lluny d'acabar: "Si vull ser el millor pilot del món tinc dues opcions: o guanyar vuit títols mundials de la Fórmula 1 –un més que Schumacher, cosa que és molt difícil– o guanyar en diferents competicions, ser un pilot que pot guanyar amb qualsevol cotxe en qualsevol categoria."

Un cop aclarit l'assumpte de les 500 milles d'Indianapolis, el de McLaren ha preferit centrar els seus comentaris únicament en la cursa de Bahrain: "És una cursa força llarga, per tant, la nostra prioritat serà garantir la fiabilitat sota la calor i les dures condicions del desert."

Lewis Hamilton, per la seva banda, ha constatat, en només dues curses, que el seu principal rival de cara a aquesta temporada serà Sebastian Vettel: "Crec que la distància entre Mercedes i Ferrari serà encara més estreta aquest cap de setmana. Les condicions de Bahrain els afavoriran. En tot cas, és molt emocionant que la batalla d'aquest any sigui contra un altre equip."

El pilot britànic també ha apostat per qui podria substituir Alonso al volant del McLaren al Gran Premi de Mònaco: "Crec que Button és un dels millors pilots, té un nivell molt alt i molta experiència". En tot cas, Hamilton ha aplaudit la decisió d'Alonso de competir a Indianapolis: "Jo no em perdria cap cursa de Fórmula 1, però m'encantaria competir també a MotoGP o fer les 500 Milles de Daytona".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut