Fórmula 1

Alonso i Ferrari es retroben amb una victòria esquitxada de polèmica al Gran Premi d'Alemanya

Fernando Alonso s'ha retrobat amb la victòria al Gran Premi d'Alemanya de Fórmula 1. El pilot asturià ha aconseguit el seu segon triomf de la temporada per davant del seu company d'equip a Ferrari, Felipe Massa, en una demostració de la millora experimentada per l'escuderia italiana. Tot i això, la polèmica està servida perquè Massa ha deixat avançar Alonso a 18 voltes per al final després de rebre instruccions pel "team radio". Sebastien Vettel, que tenia la "pole", s'ha vist superat per les dues bales vermelles en el primer revolt i s'ha hagut de conformar amb la tercera plaça.

Actualitzat
Fernando Alonso ha tornat a assaborir la glòria. L'asturià s'ha imposat en el Gran Premi d'Alemanya al circuit de Hockenheim, la seva segona victòria aquesta temporada. Però ha estat un triomf esquitxat de polèmica i que ha deixat un sabor agredolç a Ferrari, que no aconseguia un doblet des de la primera cursa de la temporada a Bahrain. En el moment de la sortida, Vettel, l'autor de la "pole position", s'ha vist superat per les dues bales vermelles. Però després del primer revolt no ha estat Alonso qui s'ha posat primer sinó Massa, que ha sorprès amb una arrencada espectacular i que ha aprofitat la lluita aferrissada entre Vettel i l'asturià, que han estat a punt de tocar-se.

Superat el primer moment crític de la cursa, els dos Ferrari han confirmat les millores introduïdes en el seu F10 i han començat a obrir forat sobre Vettel, que no ha pogut seguir el ritme dels dos primers classificats. Massa i Alonso han rodat còmodament en les dues primeres places fins que a 18 voltes per al final s'ha produït el moment clau i polèmic de la cursa. Alonso, millor situat en la classificació del Mundial, no era capaç de superar el pilot brasiler, que ha escoltat aquestes clares instruccions del seu "team radio": "Fernando és més ràpid que tu. Has entès el missatge?" Pràcticament a continuació, Massa s'ha deixat avançar per Alonso tot i que les instruccions d'equip estan absolutament prohibides a la Fórmula 1.

D'aquí fins al final, Alonso ha mantingut el liderat de la cursa mentre que Vettel ha pressionat Massa en un intent desesperat d'assaltar la segona plaça, que finalment ha estat per al brasiler. Tot i el doblet de Ferrari, les cares a la cerimònia del podi no eren precisament d'alegria desfermada després d'una decisió que portarà cua i que Stefano Domenicalli ha intentat justificar sense èxit. Després d'aquesta victòria, l'asturià es manté cinquè a la classificació del campionat però ha aconseguit retallar 13 punts a Hamilton, que manté el liderat del Mundial.

De la Rosa i Alguersuari, fora dels punts

Pedro Martínez de la Rosa i Jaume Alguersuari han pogut acabar la cursa però s'han quedat fora de la zona dels punts. El pilot de Sauber estava remuntant posicions però a set voltes del final ha trencat el frontal del seu cotxe per un toc amb Kovalainen, que estava amb volta perduda, i ha hagut d'entrar a boxes per canviar-lo. De la Rosa finalment ha creuat la línia d'arribada en catorzena posició. Tampoc ha tingut sort el pilot barceloní de Toro Rosso, que a la primera volta s'ha vist obligat a fer la primera aturada per un toc amb el seu company d'equip, Sebastien Buemi, i ha acabat en la quinzena plaça.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut