Fórmula 1

Alonso espera que li canviï la sort a València, on Vettel podria sentenciar el campionat

València i el seu circuit urbà seran l'escenari, aquest cap de setmana, de la vuitena cursa del Mundial de Fórmula 1. En quatre curses disputades en aquest traçat, l'asturià Fernando Alonso mai no ha pogut pujar al podi i, per tant, no sembla el millor escenari perquè el pilot de Ferrari canviï de dinàmica. Una nova victòria de l'alemany Sebastian Vettel, que ja en té cinc, sentenciaria el campionat, ja que té un avantatge de 60 punts respecte al segon classificat, el britànic Jenson Button. Una de les incògnites d'aquest gran premi és la que afecta la prohibició de variar el mapa del motor entre la classificació de dissabte i la cursa de diumenge, un canvi que afectaria principalment Red Bull.

Actualitzat
Aquesta decisió de la FIA s'ha concretat aquesta setmana i s'uneix a la que entrarà en vigor durant el GP de la Gran Bretanya del 10 de juliol que limita els difusors bufats, un sistema que aprofita els gasos del motor per millorar el rendiment i l'aerodinàmica incidint en el difusor quan no s'està accelerant.

Però fins que no es demostri el contrari, Vettel arriba al Gran Premi d'Europa com a principal favorit a la victòria i a reeditar el triomf a València després de guanyar l'any passat, si bé també opten a repetir triomf els brasilers Felipe Massa (Ferrari), guanyador l'any 2008, i Rubens Barrichello (Williams), guanyador el 2009, encara que amb diferents opcions que l'alemany. De fet, Vettel ha dominat amb fermesa la temporada i ha assolit cinc victòries en les set curses disputades; els seus dos pitjors resultats han estat els dos segons llocs assolits als grans premis de la Xina i el Canadà.

Molt menys afortunat a València ha estat Alonso, ja que el millor resultat va ser un sisè lloc l'any 2009, amb Renault, perquè el 2008, també amb l'escuderia francesa, es va retirar a la primera volta. L'any passat va ser vuitè amb Ferrari.

Alonso i Ferrari centren una altra de les incògnites de la cursa, ja que en el GP d'Europa Pirelli estrena un tipus de pneumàtic, el mitjà, després que fins avui s'han usat compostos durs, tous i supertous, amb els quals l'escuderia italiana ha tingut un rendiment molt diferent. Mentre que amb els pneumàtics que tenen més desgast Alonso i Ferrari s'han mostrat competitius, amb els durs han evidenciat una notable inferioritat pel que fa a Red Bull i McLaren, d'aquí la importància de saber com repercuteix el nou compost en el monoplaça de l'asturià.

A qui se li dóna bé el traçat del Port de València és a Lewis Hamilton (McLaren), ja que tot i no haver assolit la victòria en cap de les tres edicions disputades, en totes ha ocupat la segona plaça del podi.

Una altre dels dubtes que hi havia ja s'ha desvelat. L'escuderia suïssa Sauber ha confirmat la presència del mexicà Sergio Pérez a aquest gran premi.

Jaume Alguersuari arriba a la cursa amb els ànims totalment renovats després d'assolir al Canadà el millor resultat des que va arribar a la Fórmula 1, quan va creuar l'arribada en vuitena posició.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut