Fórmula 1

Alonso domina els primers lliures del GP Turquia sota la pluja i cedeix el millor temps a Button amb la pista seca

La pluja ha convertit en una pista de patinatge el circuit d'Istanbul durant els primers entrenaments lliures del Gran Premi de Turquia de Fórmula 1. En aquest escenari, Alonso ha estat el més ràpid i això feia pensar que Ferrari havia escurçat distàncies respecte a Red Bull i McLaren. Però en la segona sessió, disputada sobre sec, l'asturià ha tingut problemes mecànics que l'han apartat de les primeres posicions. Alonso ha estat onzè, lluny del millor registre fet per Jenson Button per davant de Nico Rosberg i Lewis Hamilton. Alguersuari ha acabat en la catorzena posició i Vettel no ha rodat en la segona sessió després de tenir una forta topada en la primera que ha deixat el seu monoplaça molt malmès.

Actualitzat
Després de tres setmanes sense Fórmula 1, el Mundial torna i ho fa al circuit d'Istanbul Park, amb el Gran Premi de Turquia. Aquest divendres al matí s'ha disputat la primera sessió d'entrenaments lliures, que ha estat marcada per la intensa pluja. Això ha provocat que hi hagi hagut nombroses sortides de pista, virolles i accidents.

El més destacable, el de Sebastian Vettel, el líder del Mundial, que ha estavellat el seu Red Bull. L'alemany ha trepitjat el piano i ha perdut el control del monoplaça quan encara quedaven 26 minuts per acabar la sessió. No s'ha fet res, però ha deixat el cotxe inutilitzat i amb les suspensions destrossades, i ha provocat que el director de cursa es veiés obligat a treure la bandera vermella perquè els operaris poguessin retirar de la pista les destrosses provocades per l'impacte. També han tingut problemes amb la pista relliscosa homes com Michael Schumacher o Pastor Maldonado, entre d'altres, mentre que els dos pilots de McLaren, Lewis Hamilton i Jenson Button, s'han quedat al box i no han completat cap volta. Tampoc ha rodat el català Jaume Alguersuari, que ha cedit el seu lloc al tercer pilot de Toro Rosso, l'australià Daniel Ricciardo.

Amb aquestes condicions meteorològiques tan adverses, el més ràpid, el que ha estat capaç de gestionar millor l'element pluja, ha estat el Ferrari de Fernando Alonso, que ha marcat el millor temps de la sessió. L'asturià, amb pneumàtics intermedis, ha fet el millor registre davant de Nico Rosberg i Michael Schumacher, tot i que amb la pista mullada s'han pogut extreure poques conclusions per saber les millores introduïdes pels equips de cara a la cursa de diumenge.

Button, el més ràpid amb la pista seca

En la segona sessió de lliures, i ja amb la pista seca, Alonso no ha pogut repetir la bona actuació matinal. L'asturià, que ha tingut problemes mecànics al seu Ferrari, s'ha hagut de conformar amb l'onzè millor registre, lluny del temps de Jenson Button, que ha estat el més ràpid per davant de Nico Rosberg i el seu company d'equip a McLaren Lewis Hamilton. A l'espera de conèixer l'evolució dels Ferrari, també és una incògnita quin serà el rendiment dels Red Bull en el traçat turc. Mark Webber ha estat cinquè mentre que Sebastien Vettel, després de deixar el seu monoplaça molt malmès en la primera sessió, no ha completat cap volta. Per la seva banda, el català Jaume Alguersuari, absent en la primera cronometrada, ha fet el catorzè millor temps.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut