Fórmula 1

Alonso compta amb un evolucionat Ferrari per lluitar per la victòria a Montmeló

Fernando Alonso compta amb un evolucionat Ferrari F10 per aconseguir la seva segona victòria en el Gran Premi d'Espanya, que es disputarà aquest cap de setmana al Circuit de Catalunya, al qual s'espera que acudeixin els seus seguidors d'una forma massiva. La principal modificació que presentarà el Ferrari d'Alonso és que comptarà amb un motor millorat, després que l'escuderia italiana hagi rebut el vistiplau de la Federació Internacional de l'Automòbil per resoldre els problemes de fiabilitat que havia tingut en les primeres curses de la temporada, en què va trencar dos dels tres motors utilitzats.

Actualitzat
La versió del "conducte F" va ser provada la setmana passada pel pilot de proves de l'escuderia, l'italià Giancarlo Fisichella, a la pista de Vairano, i si divendres dóna els resultats esperats es mantindrà durant tot el cap de setmana.

Altres millores

No només Ferrari portarà importants millores en els seus cotxes en aquesta primera prova de la temporada Europea, sinó que els seus principals rivals, com Red Bull-Renault, que segueix sent el favorit, amb l'alemany Sebastian Vettel i l'australià Mark Webber; els McLaren-Mercedes dels britànics Jenson Button, actual líder del Mundial, i Lewis Hamilton i els Mercedes, que han augmentat la distància entre eixos entre altres novetats per millorar el cotxe dels alemanys Nico Rosberg i Michael Schumacher.

Jaume Alguersuari afronta el seu primer Gran Premi d'Espanya i per primera vegada des del seu debut l'any passat en el Gran Premi d'Hongria ho farà en una pista que coneix, perquè hi ha competit en altres categories i perquè hi ha rodat també amb el Toro Rosso l'hivern passat. Amb la tranquil·litat d'haver sumat el seu primer punt a Malàisia, després d'una espectacular carrera, i d'haver protagonitzat una altra gran actuació a la Xina, afronta la seva cursa a casa amb moltes possibilitats de tornar a acabar amb punts.

Pedro Martínez de la Rosa (Sauber) tornarà a córrer a casa, després de la seva última participació el 2002 al volant d'un Jaguar, i ho fa amb la intenció d'aconseguir els primers punts que, per problemes de motor, no va aconseguir a Malàisia i la Xina. L'escuderia Sauber compta amb un nou director tècnic, el britànic James Key, i presentarà algunes evolucions aerodinàmiques i comptarà també amb el "conducte F", després de ser la segona escuderia que l'ha provat, darrere de Mclaren. Entrar en els punts es presenta difícil, però no impossible, si es tenen en compte els resultats que va aconseguir aquest cotxe en les proves hivernals en aquest circuit.

L'equip Hispània també afronta per primera vegada el Gran Premi d'Espanya i tindrà així mateix petites evolucions en el seu cotxe, per, un cop aconseguida la fiabilitat -han acabat els dos cotxes en les dues últimes carreres, Malàisia i la Xina, amb el brasiler Bruno Senna i l'indi Karun Chandhok-, poder ara millorar les prestacions. El nou fitxatge de l'equip amb seu a Múrcia, l'austríac Christian Klien, que ha corregut en Fórmula 1 amb Jaguar i Red Bull entre 2004 i 2006, provarà en els entrenaments lliures de divendres al matí per aportar millores al cotxe.

Fernando Alonso ha declarat que espera que diumenge, després que plogués en les tres últimes carreres, es pugui córrer en sec. Tot i això, els pronòstics meteorològics per a aquesta data indiquen que la pluja podria ser present i fer del Gran Premi d'Espanya una carrera tan espectacular com van ser les d'Austràlia, Malàisia i la Xina.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut