Fórmula 1

Alonso compleix l'objectiu de sortir per davant de Webber i fa el primer pas cap al seu tercer títol mundial

Fernando Alonso ha fet el primer pas per guanyar el seu tercer títol mundial de Fórmula 1. L'asturià sortirà tercer al Gran Premi d'Abu Dhabi i ha complert l'objectiu d'estar per davant de Mark Webber, que només ha pogut ser cinquè. La "pole position" ha tornat a ser per Sebastian Vettel, que ha estat el més ràpid al circuit de Yas Marina, superant en un intens frec a frec Lewis Hamilton, el quart pilot en discòrdia en la lluita pel campionat i que es pot convertir en el jutge del títol. Si la cursa d'aquest diumenge acabés així, Alonso seria el campió del món.

Actualitzat
La pressió ha pogut amb Mark Webber en la sessió de qualificació del Gran Premi d'Abu Dhabi de Fórmula 1. El gran rival de Fernando Alonso en la lluita pel Mundial sortirà des de la tercera fila de la graella, dues posicions més enrere que l'asturià.

Webber ha fet, el dia menys indicat, la segona pitjor qualificació de la temporada. L'australià només ha pogut ser el cinquè més ràpid i aplana el camí de Fernando Alonso. El pilot de Ferrari ha fet el tercer millor crono, mentre que el company de Webber a Red Bull, l'alemany Vettel, s'ha adjudicat la "pole position" per davant de Lewis Hamilton.

Si diumenge en la cursa es repeteixen aquestes posicions, el títol serà per a l'asturià. De fet, Alonso ho veu més a prop i també el president de l'escuderia italiana, Luca Cordero di Montezemolo, que ha reaccionat amb un gest d'alegria al final de la sessió content amb el resultat de la qualificació. Tot el contrari que Mark Webber, abatut quan ha sortit del seu monoplaça.

Per la seva banda, Jaume Alguersuari ha tingut molts problemes per passar a la Q2 i finalment sortirà des de la dissetena posició, just per davant del seu equip a Toro Rosso Sébastien Buemi. Les opcions del català d'entrar a la zona de punts en l'última cursa del Mundial semblen més que remotes.

Les matemàtiques del Mundial


D'aquí a menys de 24 hores i després de 305 quilòmetres sobre el circuit de Yas Marina, Alonso sabrà si és tricampió del món. Però abans de la sortida ja tindrà tots els números al cap. Amb 8 punts d'avantatge sobre Mark Webber, Alonso serà matemàticament campió si queda primer o segon. Si no acaba entre els dos primers, dependrà del resultat de Webber i Vettel. Si és tercer o quart, Alonso tindrà el tercer títol sempre que Webber no guanyi. Un resultat que ja es va donar la setmana passada al Brasil. Amb la cinquena posició, el pilot de Ferrari també seria campió, però llavors cap dels Red Bull hauria de guanyar.

Hi ha moltes especulacions sobre el paper que pot fer Vettel, de si ajudarà o no el seu company d'equip. Dependrà de la situació en cursa en què es trobi Alonso. Però atenció, hi ha una estadística que afavoreix el pilot asturià. Ha aconseguit el resultat que necessita per ser campió en 12 de les 18 curses disputades. En canvi, el quart candidat, Hamilton, necessita un miracle per ser campió i podria ser el jutge del mundial.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut