Fórmula 1

Alonso busca prolongar la seva ratxa i aconseguir el pòquer de victòries a Bahrain

El Mundial de Fórmula 1 arriba a Bahrain envoltat de polèmica i amb tres pilots marcant la pauta en la classificació general: l'alemany Sebastian Vettel, el finlandès Kimi Räikkönen i l'espanyol Fernando Alonso, que busca sumar una quarta victòria al circuit de Sakhir.

Tot just quatre dies després que l'asturià va aconseguir a Xangai el seu primer triomf de la temporada i va igualar així les 31 victòries de l'anglès Nigel Mansell en la categoria reina de l'automobilisme, comença el Gran Premi de Bahrain envoltat de controvèrsia i de contundents mesures de seguretat, una cosa que no ha acabat d'agradar als pilots.

Tal com està sent habitual els últims anys, la tensió i els aldarulls han anat augmentant als voltants del circuit de Sakhir, construït a només 30 quilòmetres de la capital, Manama, a mesura que s'aproxima el Gran Premi, disputat al país més petit del golf Pèrsic i que comença aquest divendres amb els entrenaments lliures. El passat dia 15 d'abril un grup radical va fer explotar un vehicle davant d'un centre comercial de Manama. L'atac va tenir lloc en el marc de les protestes dels xiïtes que s'oposen a la disputa de la prova a les terres de Bahrain.

En el pla estrictament esportiu, els tres líders del Mundial -Vettel, Räikkönen i Alonso-, cadascun amb una victòria des que va començar la temporada, aspiren a un segon triomf que els permeti desmarcar-se dels seus rivals directes per la lluita del títol mundial.

El pilot asturià, doble campió del món, confia en el bon rendiment mostrat pel seu Ferrari a Xangai per aconseguir a Sakhir el que suposaria un pòquer de victòries, després de les aconseguides el 2005, el 2006 i el 2010, i acostar-se una mica més als 41 triomfs que tresoreja el brasiler Ayrton Senna a la Fórmula 1.

Vettel, tricampió mundial, arriba a Bahrain envoltat de polèmica dins de l'equip Red Bull i després de quedar-se a un pas del podi a la Xina el cap de setmana passat. En aquest circuit ja va aconseguir el triomf l'any passat, com a líder del Mundial, amb 52 punts, tres més que Räikkönen, segon, i 9 més que Alonso, tercer.

El finlandès Kimi Räikkönen, guanyador a Melbourne i segon classificat a Xangai, mai ha guanyat a Bahrain, un traçat de 5.412 metres de longitud construït en ple desert i que va entrar al calendari del Mundial fa nou anys.

El circuit de Sakhir acollirà el 2013 la novena edició del Gran Premi després de la suspensió fa dues temporades a causa de les revoltes socials. Els entrenaments lliures començaran divendres, dissabte es disputarà la classificació i diumenge es disputarà la cursa a les 14h, hora catalana.