L'Estádio Municipal 4 de Janeiro amb centenars d'aficionats (Youtube)

Almenys 17 morts en una estampida durant un partit de futbol a Angola

Centenars de seguidors han irromput a l'estadi per veure el debut del seu equip al campionat nacional: alguns han caigut, han estat trepitjats i han mort asfixiats

Almenys 17 persones han mort i 61 han resultat ferides al nord d'Angola quan centenars de seguidors de futbol han irromput a l'Estádio Municipal 4 de Janeiro, a la població d'Uíge, per veure el partit d'inauguració del campionat nacional, segons publiquen mitjans locals.

La tragèdia ha passat en els primers set minuts del partit que disputaven els equips Santa Rita de Cássia i Recreativo do Libolo, quan centenars de persones han irromput a l'estadi per poder veure el partit. Alguns aficionats han caigut, han estat trepitjats i han mort asfixiats. Segons fonts de l'hospital d'Uíge, de les 61 persones ferides, cinc estan greus.

El president d'Angola, José Eduardo dos Santos, ha expressat la seva profunda consternació pel tràgic succés i la seva solidaritat amb les famílies dels morts, i ha encarregat al govern provincial d'Uíge que proporcioni tot el suport necessari als ferits. A més, ha ordenat a les autoritats una investigació que permeti aclarir les causes del greu incident.

El partit, que era el debut de l'equip de futbol d'Uige a la primera divisió, va acabar amb victòria dels visitants per 0-1 .

Un minut de silenci a la Lliga

LaLiga ha informat que es farà un minut de silenci en tots els partits de la jornada 22 i 25 d'aquest cap de setmana, de la lliga de Primera Divisió i de Segona, com a homenatge als 17 morts en la tragèdia d'Angola.