Alhambra Nievas, millor àrbitra del món del rugbi (World Rugby)
Rugbi

Alhambra Nievas, escollida millor àrbitra de rugbi del món

La gala del World Rugby celebrada a Londres ha coronat l'àrbitra granadina de 33 anys, que comparteix el premi amb Rasta Rasivhenge

Marc BéjarActualitzat

Per primera vegada a la història de l'esport oval, una dona ha estat escollida millor àrbitra de rugbi del món. Alhambra Nievas, nascuda a Granada, tindrà aquest honor després que el World Rugby li atorgués aquest guardó en la gala celebrada a Londres aquest cap de setmana. L'espanyola comparteix el premi amb el sud-africà Rasta Rasivhenge, succeint en l'elecció el mític col·legiat gal·lès, Nigel Owens.

Després de la designació, Nievas ha volgut destacar el paper de l'arbitratge femení, lloant la bona feina feta en el món del rugbi. A més d'aquesta distinció, l'àrbitra de 33 anys viurà la seva particular "setmana fantàstica". Aquest dimarts rep la medalla de bronze del Reial Orde del Mèrit Esportiu, i aquest cap de setmana participarà com a assistent en el "test match" que es disputarà a Sant Sebastià i que enfrontarà les seleccions masculines dels Estats Units i Tonga. D'aquesta manera, serà la primera dona que arbitrarà en aquesta mena de partits.

 

Anar al contingut