El Sauber de Pascal Wehrlein, en una cursa recent (Reuters)
Fórmula 1

Alfa Romeo torna a l'F1 30 anys després integrant-se en l'equip Sauber

La marca italiana amb què Farina i Fangio van guanyar els dos primers Mundials torna a l'F1. L'equip, però, continuarà portant motors Ferrari

Actualitzat

L'equip Sauber ha anunciat aquest dimecres un acord comercial i estratègic amb Alfa Romeo, que permetrà a la marca italiana tornar al món de la Fórmula 1 30 anys després. L'acord implicarà l'entrada d'enginyers i tècnics de la marca del drac a l'equip, que ara es dirà Alfa Romeo Sauber i lluirà el logo de la marca italiana. Els motors, però, els continuarà aportant Ferrari.

Alfa Romeo té un paper important a la Fórmula 1, sobretot en els seus inicis: Giuseppe Farina i Juan Manuel Fangio van guanyar els dos primers Mundials d'F1 pilotant sengles Alfa Romeo. Des del 1960 al 1979 va fabricar motors per a diversos equips de l'engraellat i l'any 1979 va tornar breument com a equip fins al 1985, amb un sisè lloc al Mundial de constructors l'any 1983. En total, va córrer 110 Grans Premis, en què va obtenir 10 victòries i va guanyar 2 Mundials de constructors.  

Anar al contingut