Esports

Àlex Roca, un model de superació en el món de l'esport

Actualitzat

Aquest any, la Marató de TV3 se centra en les malalties infeccioses. Una és l'encefalitis vírica herpètica. Quan l'Àlex Roca tenia sis mesos de vida, aquest herpes al cervell, li va deixar una discapacitat física del 76%. El seu lema és "El límit te'l poses tu". Expert a superar obstacles el seu pròxim repte serà la Titan Desert 2018. Hi anirà en tàndem amb el seu tiet al costat. Li encanta que li diguin que no ho aconseguirà.

M'agrada molt la paraula "no". Quan escolto "no" em dona més força i vull que sigui un "sí".
En la meva vida, molta gent m'ha dit "tu no podràs fer això". No podia tenir cotxe, no podia estudiar... Pensen que jo soc menys. Perquè no puc si no em coneixes? La Titan Desert no sé si serà un "sí". Cadascú té un límit. Nedar no puc molt, però una miqueta sí.
La Titan... crec que puc perquè és molt de cap i jo soc molt fort.

L'equip es diu "El límit te'l poses tu" que és l'eslògan que té l'Àlex. El seu company a la Titan Desert explica

Tenim dos missatges, un missatge és per a les persones com l'Àlex que tenen una paràlisi cerebral, que crec que són 17 milions de persones al món, que vegin que són capaços de fer moltes més coses de les que ells es creuen.

I el segon missatge va per a la societat. La majoria de persones quan veuen algú com l'Àlex amb una paràlisi de mig cos es pensen que són persones més limitades del que realment són.

I el marteix Àlex és contundent i molt explícit quan diu

Jo el missatge que vull donar és que quan la gent em vegi a la tele pesi "que foto jo al sofà" i surtin i facin coses. A gas!

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut