Cristian Ugalde
Kai Haefner xoca amb Cristian Ugalde en una jugada de la final (Reuters)
Handbol

Alemanya deixa Espanya sense arguments i s'adjudica l'or en l'europeu de handbol de Polònia (24-17)

La selecció espanyola s'ha bloquejat davant de la intensitat dels germànics i ha perdut per quarta vegada la final d'un torneig que se li nega des de sempre

Actualitzat

Alemanya s'ha proclamat campiona de l'Europeu de handbol de Polònia, en la final (24-17) disputada aquest diumenge a Cracòvia, contra una selecció espanyola desdibuixada que veu com continua la seva maledicció en aquest torneig.

Espanya, un equip que ha guanyat dos mundials en els últims anys, no ha assolit mai el títol europeu. Aquesta ha estat la quarta final perduda després de les dels anys 1996, 1998 i 2006.

Els homes de Manolo Cadenas, que han fet un torneig exemplar, i que fins i tot havien batut els germànics en la jornada inaugural, no s'han trobat mai còmodes davant la intensitat amb què els rivals han jugat en aquesta ocasió.

Alemanya ha jugat agressiva i sense complexos, de tal manera que ni tan sols ha notat el fet de rebre més exclusions (set, per quatre dels espanyols).

Amb l'atenció centrada en les defenses, el protagonisme dels porters ha estat decisiu. Wolff ha estat més encertat que Sterbik en els primers minuts i ha permès els primers avantatges d'Alemanya, que ha semblat notable al final de la primera part (10-6), tenint present que s'anava a un partit d'anotació baixa.

No era un marcador impossible de remuntar en la segona mitja hora, però Alemanya no ha afluixat mai fins que no s'ha vist campiona. la diferència rondava els deu gols a falta de set minuts i, si els campions s'han relaxat lleugerament, només ha servit perquè els espanyols maquillessin relativament el resultat (24-17).

Espanya abandona la competició amb la quarta medalla de plata de la seva història i el nomenament de millor jugador del torneig per a Raúl Entrerríos. Valero Rivera se n'emporta el títol de màxim golejador, amb 48 dianes.

Anar al contingut