Kokorin i Mamaev poden quedar-se sense equip després de la polèmica
Futbol internacional

Aleksandr Kokorin i Pàvel Mamaev, citats a declarar per una presumpta agressió a dos funcionaris del govern rus

Els internacionals russos del Zenit de Sant Petersburg i el Krasnodar i els seus acompanyants van agredir dos alts funcionaris del Ministeri de Comerç i Indústria en una cafeteria moscovita, i els seus clubs s'estan plantejant rescindir-los els contractes

Actualitzat

Els futbolistes russos Aleksandr Kokorin (Zenit) i Pàvel Mamaev (Krasnodar) han estat citats a declarar per la policia per presumptament haver agredit dos funcionaris en un cèntric cafè moscovita. En cas que els futbolistes no facin acte de presència, "serien portats per la força", ha assenyalat una font oficial a l'agència Interfax. Les autoritats han incoat un cas penal en virtut de l'article 112 del Codi Penal (causar danys físics de mitjana gravetat), que pot comportar una pena de fins a cinc anys de presó.

En el vídeo penjat a les xarxes socials es pot veure com els dos futbolistes i els seus acompanyants agredeixen dos alts funcionaris del Ministeri de Comerç i Indústria, un dels quals, Denís Pak, pateix un traumatisme cranioencefàlic.

Pak i Serguei Gaisin, que ha estat hospitalitzat després de rebre l'impacte d'una cadira, van ser agredits després de cridar l'atenció dels futbolistes, que havien entrat al local en estat d'embriaguesa i van començar a comportar-se de manera inadequada. A més, en un altre incident, Kokorin i Mamaev també van pegar al xòfer d'un cotxe pertanyent a una periodista del Canal 1 de la televisió russa.


El vídeo ha causat una unànime indignació en aquest país, i aquest dimarts, des del Kremlin, al govern, el Ministeri d'Esports i la Unió de Futbol de Rússia han clamat justícia. La reacció de tots dos clubs, Zenit i Krasnodar, no s'ha fet esperar i el club de Mamaev ha reconegut oficialment que està estudiant la forma de "rescindir" el contracte amb el jugador. Mentrestant, el club de Sant Petersburg, que va avançar que castigaria el jugador, s'estaria plantejant adoptar una mesura similar, segons fonts independents.

Els dirigents esportius van recordar que fa temps que els dos jugadors no són convocats per la selecció nacional, tot i que és veritat que Kokorin sí que entrava en els plans del tècnic, Stanislav Txertxésov, abans de fer-se una greu lesió al genoll. Cap d'ells va disputar el passat Mundial, en què Rússia va arribar als quarts de final després d'eliminar Espanya, i tampoc havien estat citats per als partits de la Lliga de Nacions d'aquesta setmana davant Suècia i Turquia.

Kokorin va tornar recentment a la disciplina del Zenit i fins i tot va marcar dijous passat el gol de la victòria davant l'Slavia en partit de la Lliga Europa, mentre que Mamaev va participar en el duel de la mateixa competició davant el Sevilla.

El juliol del 2016, els dos futbolistes ja van protagonitzar un altre escàndol, quan van ser sorpresos en una festa a Mònaco, en què suposadament es van gastar 250.000 euros només en xampany, poc després que la selecció fos eliminada de l'Eurocopa després de sumar un sol punt en la fase de grups.
Anar al contingut