Ciclisme

Alejandro Valverde, nou líder de la Volta gràcies a la sanció al seu company d'equip José Joaquín Rojas

Valverde ha aconseguit 46 segons d'avantatge sobre Froome, i 1 minut i 15 segons sobre Contador, per afrontar l'etapa de muntanya de dimecres

Daniel AlentoActualitzat

L'equip Movistar ha guanyat la contrarrellotge per equips de la segona etapa de la Volta a Catalunya i ha aconseguit el liderat i un bon coixí de temps a la classificació per al seu líder, Alejandro Valverde, respecte als altres dos grans favorits, Chris Froome (Sky) i Alberto Contador (Trek Segafredo). El Movistar ha completat els 41,3 quilòmetres del recorregut pels voltants de Banyoles en 48 minuts i 55 segons, 2 segons menys que el BMC i 46 menys que l'Sky de Froome. El Trek Segafredo de Contador ha estat quart a 1 minut i 15 segons del guanyador de l'etapa.

Els vuits ciclistes de l'equip guanyador ocupaven els vuit primers llocs de la classificació general provisional. José Joaquín Rojas havia de ser el nou líder, seguit per Valverde i Andrey Amador. Fins i tot ha pujat al podi per recollir el seu mallot corresponent. Però Rojas ha estat sancionat amb 3 minuts de penalització per empentar Amador i Nelson Oliveira, que han estat castigats amb 2 i 1 minut, respectivament. El català del Movistar Marc Soler és el quart i lluirà el mallot del millor jove.

El temps assolit per Valverde respecte als seus rivals li permetrà afrontar amb més garanties l'etapa de dimecres, de 188,3 quilòmetres, amb sortida de Mataró i final al port de Primera categoria de La Molina, que pujaran dues vegades. Abans, els ciclistes hauran de superar un altre cim de primera, la Collada de Toses.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut