Valverde ha evitat el doblet de Sagan a la meta de Vejer de la Frontera (EFE)
Ciclisme

Alejandro Valverde imposa la seva explosivitat per guanyar la quarta etapa de la Vuelta

El ciclista murcià de l'equip Movistar ha aprofitat que els metres finals picaven cap amunt per imposar-se a la línia d'arribada a Vejer de la Frontera, i així ha impedit el doblet de Peter Sagan

David CarballoActualitzat

Alejandro Valverde ha guanyat la quarta etapa de la Vuelta a Espanya, la segona més llarga d'aquesta edició amb gairebé 210 quilòmetres entre Estepona i Vejer de la Frontera. El ciclista murcià de l'equip Movistar ha aprofitat que els últims metres picaven cap amunt per imposar la seva explosivitat i ha creuat la línia de meta en primera posició just per davant de l'eslovac Peter Sagan, vencedor de l'etapa d'ahir a Màlaga. El català Joaquim "Purito" Rodríguez ha acabat sisè de l'etapa i ocupa la mateixa posició a la general.

Després de neutralitzar l'escapada del dia, el gran grup s'ha disputat la victòria en els últims quilòmetres amb l'ascensió final a Vejer de la Frontera, amb dures rampes de fins un 15% de desnivell. Primer Peio Bilbao i després Samuel Sánchez han provat de sorprendre amb dos atacs des de lluny però no han pogut obrir forat i en l'esprint final Valverde s'ha acabat imposant en una etapa que s'adapta perfectament a les seves característiques.

Amb els 10 segons de bonificació per la victòria, Valverde se situa cinquè de la classificació general a 25 segons del liderat, que un dia més continua en mans del colombià Esteban Chaves. Valverde, tercer a l'última edició del Tour, ja acumula victòries d'etapa en set edicions diferents de la Vuelta, la primera al 2003.

Anar al contingut