Alejandro Valverde celebra la victòria a Valls
Ciclisme

Alejandro Valverde guanya la segona etapa a Valls i és el nou líder de la Volta

El ciclista murcià de l'equip Movistar ha estat el més ràpid en l'esprint final a Valls davant del sud-africà Daryl Impey i l'australià Jay McCarthy, i ha desbancat del liderat el colombià Álvaro Hodeg

David CarballoActualitzat

Alejandro Valverde és el nou líder de la Volta a Catalunya després d'imposar-se en la segona etapa, de 175,6 km de recorregut entre Mataró i Valls. El ciclista murcià de l'equip Movistar ha estat el més ràpid en l'esprint final, al davant del sud-africà Daryl Impey i l'australià Jay McCarthy, i ha desbancat del liderat el colombià Álvaro Hodeg, que ha creuat la línia d'arribada a més de tres minuts del guanyador.

En una etapa que ha acabat amb bastant retard sobre l'horari previst a causa del fort vent, Valverde no ha desaprofitat l'oportunitat per sumar un triomf que, amb la bonificació de 10 segons més 2 que ha sumat en l'última meta volant a Sarral, el situa com a nou líder de la classificació general.

El coll de Lilla, un port de segona categoria situat a 14 km de la meta, ha deixat fora de combat alguns dels velocistes, entre ells el líder Hodeg, i l'equip Movistar ha aprofitat per incrementar el ritme. Tot i alguns intents en solitari de sorprendre el gran grup, la victòria d'etapa s'ha decidit a l'esprint final, on Valverde ha imposat la seva punta de velocitat i ha accedit al liderat abans d'afrontar aquest dimecres la tercera etapa. 

L'arribada a Vallter 2000, suspesa

La primera etapa d'alta muntanya d'aquesta edició de la Volta, amb sortida a Sant Cugat del Vallès i final a l'estació de Vallter 2000 després de 199 km de recorregut, no es podrà disputar íntegrament. L'organització de la cursa ha decidit suspendre l'arribada a l'estació de Vallter pel risc d'allaus i l'etapa finalment acabarà a Camprodon.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut