Alejandro Valverde en saber-se campió del món (EFE)
Ciclisme

Alejandro Valverde guanya la medalla d'or en el mundial de ciclisme

El ciclista murcià ha superat en l'esprint final Romain Bardet, Michael Woods i Tom Dumoulin i agafa el relleu de Peter Sagan

Alejandro Valverde ha obtingut premi a la seva insistència. El ciclista murcià ha guanyat el mundial de ciclisme en la categoria elit, i s'ha guanyat el dret a lluir el mallot de l'arc de Sant Martí durant tot l'any que ve.

El ciclista del Movistar s'ha imposat a l'esprint a Romain Bardet, plata, Michael Woods, bronze, i Tom Dumoulin, al final d'un circuit infernal de 258 quilòmetres. La prova reina del mundial d'Innsbruck ha servit així per tancar l'etapa de Peter Sagan, guanyador dels tres últims mundials.

Valverde, de 38 anys, té un nodrit palmarès de clàssiques i victòries d'etapa en les grans rondes, i havia tingut opcions en anteriors mundials, amb 6 medalles. L'or, però, no l'ha aconseguit fins a aquest diumenge.