Alejandro Valverde al podi (@Movistar_team)
Alejandro Valverde al podi (@Movistar_team)
Ciclisme

Alejandro Valverde es consola de la pèrdua del liderat de la Volta per una penalització amb un triomf d'etapa a La Molina

Una decisió dels jutges ha deixat Valverde sense el mallot de líder de la Volta abans del començament de la tercera etapa. La seva resposta ha estat guanyar a La Molina

Daniel AlentoActualitzat

Alejandro Valverde ha guanyat la tercera etapa de la Volta, amb final a La Molina, traient-se en part el mal gust amb què ha obert el dia. L'etapa ha començat a disputar-se abans de la sortida, amb la decisió dels jutges de sancionar tot l'equip Movistar, i no només tres dels seus ciclistes, amb 1 minut per a les empentes als companys durant la contrarellotge per equips de dimarts.

Després d'aquesta penalització, Valverde ha passat de ser líder amb Chris Froome, a 46 segons, i Alberto Contador, a 1 minut i 15 segons, a cedir 14 segons respecte el britànic i mantenir un avantatge de 15 segons respecte el de Pinto. Els grans afavorits han estat els homes forts del BMC, nou guanyador de l'etapa de dimarts, el nord-americà Tejay Van Garderen i l'asturià Samuel Sánchez. Un dels seus ciclistes, Ben Hermans, ha estat líder de la classificació de forma efímera.

L'escapada del dia l'han integrat l'eritreu Natnael Berhane (Dimension Data), el belga Pieter Serry (Quick Step), el castellà Diego Rubio (Caja Rural) i l'alemany Pascal Ackerman (Bora). Aquest últim ha cedit abans del primer port de primera del dia, la collada de Toses. En començar la primera de les dues pujades de la tercera etapa a La Molina, l'equip Sky ha passat al davant del grup dels favorits. Els escapats han coronat primers aquest cim, però la seva renda que havia arribar a ser de 7 minuts ha quedat reduïda a menys de 2.

L'Sky ha continuat marcant el ritme del grup principal en la segona pujada a La Molina. Al davant, Berhane ha provat l'escapada en solitari quan ha vist que la seva diferència es reduïa massa. A 8 quilòmetres del final, però, l'eritreu ha estat capturat. Coincidint amb la fi de l'escapada, el Trek Segafredo de Contador s'ha deixat veure. Jarlinson Pantano ha augmentat el ritme, preparant el terreny al seu líder. El madrileny no ha atacat i el seu company, després de tirar durant 3 quilòmetres, ha tornat a cedir el cap del grup als ciclistes de l'Sky.

A 1 quilòmetre i mig del final el vilanoví Marc Soler (Movistar) a posat a prova els favorits, primer amb un atac de tempteig i després marcant el ritme fins el tram més dur, a 400 metres de l'arribada. Dan Martin (Quick Step) ha canviat de ritme, i Alejandro Valverde s'ha enganxat a la seva roda per superar-lo a la línia de meta. Tercer ha estat el britànic Adam Yates (Orica), a 3 segons.

A la classificació general el nou líder és Van Garderen, amb 41 segons de marge respecte el seu company d'equip Samu Sánchez. El podi el completa el britànic Geraint Thomas (Sky), a 44 segons del líder. Alejandro Valverde és quart, a 45 segons de Van Garderen i 4 al davant de Froome (Sky). Marc Soler ocupa el sisè lloc de la general, a 1:10 del líder, i amb 3 segons d'avantatge respecte a Contador.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut