Ciclisme

Alejandro Valverde certifica el triomf absolut a la Volta a Catalunya amb una victòria en l'última etapa a Montjuïc

El ciclista murcià de l'equip Movistar no només ha defensat sense problemes el seu avantatge respecte a Alberto Contador i Marc Soler, sinó que s'ha acabat emportant el seu tercer triomf d'etapa en aquesta edició en el final a Montjuïc

David CarballoActualitzat

Alejandro Valverde ha certificat la victòria absoluta en la 97a edició de la Volta a Catalunya després d'imposar-se en l'última etapa, de 138 quilòmetres de recorregut amb sortida i arribada a Barcelona. El ciclista murcià de l'equip Movistar no només ha defensat sense problemes el seu avantatge respecte a Alberto Contador i Marc Soler en l'última jornada amb les tradicionals ascensions a Montjuïc, sinó que s'ha acabat emportant el seu tercer triomf d'etapa.

En l'última pujada, Chris Froome ha intentat reivindicar-se després d'enfonsar-se en l'etapa d'ahir i ha atacat a vuit quilòmetres per a la meta, però ha estat neutralitzat pel gran grup. Després ho ha provat l'irlandès Dan Martin, que s'ha emportat Valverde a roda i tots dos han obert un petit forat que ja ha estat definitiu. El líder de la general ha resistit i s'ha imposat en l'esprint final seguit del colombià Jarlinson Pantano.

Valverde ha dominat amb mà de ferro aquesta edició de la Volta i s'ha adjudicat el triomf absolut davant d'Alberto Contador i el català Marc Soler, que l'han acompanyat al podi final.

ARXIVAT A:
La Volta
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut