Ciclisme

Alberto Contador guanya la Vuelta i John Degenkolb s'emporta l'última etapa a Madrid

El madrileny Alberto Contador (Saxo-Bank) ha guanyat la Vuelta, que aquest diumenge ha acabat a Madrid. John Degenkolb (Argos-Shimano) ha guanyat l'última etapa entre Cercedilla i Madrid, de 115 quilòmetres. Alberto Contador, de 29 anys, suma el seu segon triomf a la ronda espanyola després del seu retorn d'una suspensió de dos anys per donar positiu per clembuterol en el Tour 2010. El podi de la carrera el completen Alejandro Valverde i el català Joaquim Rodríguez, "el Purito".

Actualitzat
El madrileny Alberto Contador (Saxo-Bank) ha guanyat la Vuelta, que aquest diumenge ha acabat a Madrid. John Degenkolb (Argos-Shimano) ha guanyat l'última etapa entre Cercedilla i Madrid de 115 quilòmetres. Alberto Contador, de 29 anys, suma el seu segon triomf a la ronda espanyola des del seu retorn després d'una suspensió de dos anys per donar positiu per clembuterol en el Tour del 2010. El podi de la carrera el completen Alejandro Valverde i el català Joaquim Rodríguez, "el Purito". Una gran senyera desplegada a la Puerta d'Alcalà de Madrid, darrere del podi de l'entrega de premis de la Vuelta, ha marcat la proclamació d'Alberto Contador com a vencedor de la prova. A la pancarta, ben visible i ben gran, s'hi podia llegir :"Joaquim Rodriguez: Tota la família estem amb tu, campió".

El de Pinto suma la seva cinquena gran cursa per etapes (descomptant el Tour 2010 i el Giro 2011, que l'hi van retirar per la sanció) des que va debutar com a professional el 2003. Després d'un frec a frec amb "Purito" Rodríguez, Alberto Contador va sentenciar la Vuelta amb el seu triomf a Fuente Dé . El català "Purito" Rodríguez ha estat un dels grans animadors d'aquesta edició. Amb tres triomfs d'etapa, va estar prop d'aconseguir el cobejat mallot vermell final, però el Coll de la Hoz li va passar factura en una jornada nefasta.

En aquesta darrera etapa, el ciclista alemany Degenkolb ha celebrat el repòquer de victòries en aquesta Vuelta i s'ha imposat amb l'autoritat habitual als italians Elia Viviani i Daniel Bennati.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut