Ciclisme

Alberto Contador es veu implicat en una caiguda provocada per un espectador en la sisena etapa del Giro

La imprudència d'un espectador li pot sortir molt cara, a Alberto Contador. El líder del Giro ha caigut, juntament amb altres ciclistes, en la recta final de la sisena etapa. L'objectiu d'una càmera fotogràfica ha provocat l'accident.

Actualitzat

Una caiguda en la recta final de la sisena etapa del Giro pot perjudicar, i molt, les aspiracions d'Alberto Contador al triomf final. El líder de la gran volta per etapes italiana ha pujat al podi molt seriós i amb gel als dos genolls. Sense poder moure l'espatlla esquerra, no s'ha posat el mallot rosa. Les proves mèdiques parlen d'una dislocació de l'espatlla.

L'etapa, amb un recorregut de 183 quilòmetres entre Montecatini i Castiglioni de Pescaia, i un port de quarta categoria a noranta quilòmetres de la meta com a única dificultat, s'ha resolt a l'esprint tal com estava previst. El guanyador ha estat l'alemany Andrei Greipel (Lotto). No hi ha hagut canvis en els primers llocs d'una general que lidera Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

Un grup de cinc ciclistes ha intentat trencar els pronòstics amb una fuga. Marco Bandiera (Androni), Alessandro Malaguti i Eduard-Michel Grosu (Nipo-Vini Fantini), Alan Marangoni (Cannondale-Garmin) i Marek Rutkiewicz (CCC) tenien poc més de quatre minuts d'avantatge quan faltaven cinquanta quilòmetres per a l'arribada. La seva aventura ha durat 36 quilòmetres més, abans de ser engolits pel grup principal. El Tinkoff-Saxo del líder s'ha posat al capdavant de la cursa per garantir-se un tram final de l'etapa sense problemes.

En els últims cinc quilòmetres, els equips interessats a preparar l'esprint han agafat el protagonisme. Greipel ha estat el més ràpid al davant de Matteo Peluchi i Sacha Modolo. Darrere seu, un espectador que volia fer una foto ha sobrepassat amb l'objectiu de la càmera les tanques de protecció i ha provocat una caiguda que pot canviar el Giro.

Un bon nombre de ciclistes han anat a terra. Un d'ells ha estat el líder, Alberto Contador. Un altre, Daniele Colli (Vini-Fantini), ha quedat amb un braç força tocat. Tots dos han anat a l'hospital. El segon, en ambulància per ser atès urgentment. El madrileny, després de pujar al podi, per fer-li unes radiografies. Les proves han descartat la fractura. Contador té una dislocació de l'espatlla esquerra. Tot i que el ciclista ha manifestat la seva intenció de seguir competint, el seu equip ha preferit esperar a veure com passa la nit abans d'assegurar que prendrà la sortida a la setena etapa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut