Ciclisme

Alberto Contador es proclama guanyador del Giro d'Itàlia davant dels italians Scarponi i Nibali

Alberto Contador ha conquistat el seu segon Giro d'Itàlia després de la disputa de l'última etapa, una contrarellotge de 26 quilòmetres pels carrers de Milà que ha acabat guanyant el britànic David Millar. Contador ha dominat amb gran autoritat la ronda italiana i ha portat la "maglia rosa" des de la novena etapa. Els italians Michele Scarponi i Vincenzo Nibali, segon i tercer, han acompanyat el corredor de Pinto al podi final del Giro. El català Joaquim "Purito" Rodríguez ha acabat finalment cinquè a onze minuts i cinc segons de Contador.
En l'última etapa, el briànic David Millar ha marcat aviat un temps de referència (30.13), que ja no ha pogut superar cap dels 103 corredors que han pres la sortida després d'ell. La ciutat de Milà s'ha vestit de festa per aclamar la victòria de Contador, que ha entrat en meta com a tercer classificat de la crono a 36 segons de Millar, emocionat, amb temps per aixecar els braços i celebrar la victòria final en aquesta edició del 2011 del Giro d'Itàlia. Contador va assegurar després de l'etapa d'aquest dissabte a Sestriere que no arriscaria a la crono, però ha estat entre els millors, només superat pel seu amic Millar i el danès Alex Rasmussen (HTC), segon. Michele Scarponi i Vinzenzo Nibali s'han jugat la segona plaça, que ha anat a parar finalment a les mans de Scarponi a sis minuts i 10 segons de Contador.

Ja en la línia d'arribada, el de Pinto ha assaegurat haver guanyat "la carrera més dura de la meva vida, serà un record que no podré oblidar mai". Inscriu així per segon cop el seu nom al palmarès de la gran carrera italiana, després d'haver guanyat l'edició del 2008. Amb aquesta victòria, Alberto Contador ja suma sis victòries entre Giro, Vuelta i Tour, amb 28 anys.

Joaquim "Purito" Rodríguez ha quedat el quaranta en l'etapa d'avui, a dos minuts i catorze segons del vencedor. El català, però, ha culminat una brillant participació amb la cinquena plaça a la general final.

NOTÍCIES RELACIONADES