Alberto Contador seguit per Richie Porte (Twitter @tinkoff_saxo)
Alberto Contador seguit per Richie Porte (Twitter @tinkoff_saxo)
Ciclisme

Alberto Contador es posa líder del Giro gràcies a un fort atac en la primera arribada en alt de la cursa

El port d'Abetone, primera arribada en alt del Giro, ha servit per veure l'estat de forma dels aspirants a guanyar la cursa. Alberto Contador ha provat les seves forces, i les dels seus rivals, amb un dur atac. Només Fabio Aru i Richie Porte han resistit.

Actualitzat

La cinquena etapa del Giro, de 152 quilòmetres i la primera amb un final en alt, ha servit per marcar diferències en la general entre els favorits al triomf final. L'Abetone, un port de segona categoria de 1.386 metres d'altitud, 17 quilòmetres de longitud i un desnivell mitjà del 5% (amb rampes del 10%), ha estat l'escenari escollit per Alberto Contador per començar a fer la tria i, de passada, posar-se líder amb dos segons d'avantatge sobre Fabio Aru i 20 sobre Richie Porte.

El guanyador del dia ha estat l'eslovè Jan Polanc (Lampre Merida), que ha arribat a l'últim port escapat amb quatre ciclistes més. Al començament de l'ascensió els fugats tenien 7 minuts i mig de marge sobre el grup principal. Després de dos atacs d'un altre dels integrants del quintet, Sylvain Chavanel (AG2R), Polanc se n'ha anat en solitari. Chavanel ha arribat a la meta 1 minut i 31 segons després que l'eslovè.

Per darrere, Tinkoff Saxo i Astana s'han posat al davant del gran grup en les primeres rampes de l'Abetone. A quatre quilòmetres i mig de l'arribada, Alberto Contador (Tinkoff Saxo) ha llançat un atac demolidor que ho ha trencat tot. Només Fabio Aru (Astana) i Richie Porte (Sky) han pogut seguir-lo en primera instància. Poc després els ha atrapat Mikel Landa (Astana), que ha mantingut alt el ritme del quartet. Aru, Contador i Porte (per aquest ordre) han acabat l'etapa amb el mateix temps que Chavanel.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut