Albert Riera, durant un partit amb la samarreta de l'Auckland City (Phototek)
Futbol

Albert Riera, un català al Mundial de Clubs que podria de ser internacional amb Nova Zelanda

El futbolista és al Japó per disputar contra el Kashima Antlers la primera fase de la competició FIFA amb el seu equip, l'Auckland City neozelandès

Marc BéjarActualitzat

Albert Riera Vidal, jugador barceloní de l'Auckland City, ja és al Japó per disputar el primer partit del Mundial de Clubs amb el seu equip aquest dijous, quan arrenca la competició FIFA. El migcampista, de 32 anys, ha manifestat la seva voluntat de jugar amb la selecció de Nova Zelanda, on s'ha convertit en un referent del futbol oceànic després de passar-hi les darreres sis temporades.

El català, a qui no hem de confondre amb l'exespanyolista mallorquí del mateix nom, està a l'espera d'obtenir la ciutadania per jugar amb els neozelandesos, que són líders del grup de classificació oceànic de cara al Mundial de Rússia 2018 i s'enfrontaran, si queden així, en una eliminatòria de repesca contra el cinquè classificat del grup sud-americà de la Conmebol.

Riera va arribar al continent oceànic procedent del CD Benavent de la Tercera Divisió, i hi ha aconseguit grans èxits. Tot i que havia anunciat la seva retirada per culpa d'uns problemes físics, va fer marxa enrere per firmar amb l'Auckland City. Ara, animat pel seu bon estat de forma, espera entrar a la selecció. "Ja he parlat amb Hudson (tècnic neozelandès) i estaria encantat de tenir-me a l'equip", tot i que ha lamentat que, tot i això, "no hi ha res que jo o ell puguem fer". El català seguirà esperant per aconseguir el seu propòsit de ser internacional amb Nova Zelanda.



 

Anar al contingut