Ciclisme

Albasini (Greenedge) repeteix victòria a la 2a etapa i es manté líder de la Volta a Catalunya

Michael Albasini (Greenedge) ha repetit victòria a la Volta a Catalunya, que ha finalitzat avui a Girona. El suís s'ha tornat a imposar en la segona etapa, de 161 quilòmetres, amb sortida i arribada a la capital del Gironès. Albasini es manté líder després d'adjudicar-se l'esprint per davant de Dario Cataldo (Omega Pharma) i ara té 1.32 de marge sobre el canadenc Hesjedal (Garmin). Ha estat una jornada pèssima per a alguns dels favorits. Alejandro Valderde i Andy Schleck han perdut més de dos minuts i queden gairebé descartats per a la general. El murcià del Movistar ha caigut a l'avituallament i ha fet els últims 57 quilòmetres a remolc del grup capdavanter.

Actualitzat
El ciclista del Movistar Alejandro Valverde ha perdut gran part de les seves opcions en la Volta a Catalunya en cedir més de dos minuts respecte als favorits per culpa d'una caiguda que l'ha deixat tallat, en una etapa amb inici i final a Girona, on el líder Michael Albasini (Greenedge) ha tornat a repetir triomf.

Albasini ha tornat a sorprendre amb la seva segona victòria consecutiva en arribar a un grup reduït de corredors després de la selecció que ha fet l'Alt dels Àngels, de primera categoria, a tan sols 13 quilòmetres de meta i que s'ha cobrat les primeres víctimes de la carrera. No obstant això, Valverde ha perdut abans les seves opcions amb una caiguda en l'avituallament del quilòmetre 103, a 57 de meta, ja que ha quedat relegat a un segon grup després del pilot, on l'Omega-Quickstep de Levi Leipheimer ha tirat amb força per ampliar la distància. A contracorrent, el murcià ha hagut d'assumir la responsabilitat a l'Alt dels Àngels ajudat només pel seu company Nairo Quintana, però ja no ha pogut enllaçar i ha continuat cedint terreny. Finalment, ha perdut 2 minuts i 9 segons amb favorits com Leipheimer, Samuel Sánchez (Euskaltel), Damiano Cunego (Lampre) o Daniel Martin (Garmin), Bradley Wiggins (Sky) o Denis Menchov (Katusha) i pràcticament diu adéu a la Volta. Altres noms il·lustres que han perdut temps han estat Andy Schleck (RadioShack-Nissan), que ha entrat al mateix grup que Valverde, o Ivan Basso (Liquigas), que ha cedit 3:26.

L'expectació per aquest dimecres és màxima ja que es disputarà l'etapa reina d'aquesta Volta, entre la Vall d'en Bas i l'estació d'esquí de Port Ainé, de 210 quilòmetres i amb quatre ports: dos de primera categoria i dos més de categoria especial, i on Albasini, que no és un escalador, podria cedir el lideratge. Serà el moment perquè els principals favorits arrisquin si volen guanyar aquesta Volta i perquè Valverde recuperi el temps perdut, ja que la meta de Port Ainé està situada a més de 1.900 metres i l'últim quilòmetre es puja al 7%.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut