Futbol

Alba: "No ens passa pel cap que es torni a repetir el 'Tamudazo'"

El lateral del Barça diu que l'equip ha superat el sotrac i està mentalitzat per guanyar els tres partits que queden per acabar la temporada i aixecar la Lliga i la Copa

Actualitzat

Jordi Alba ha assegurat que l'equip blaugrana està confiat a guanyar els tres partits que queden i completar, així, una temporada que, segons la seva opinió, seria "increïble" amb la consecució de la Lliga i la Copa del Rei.

En un acte comercial celebrat a Barcelona, el lateral esquerrà ha destacat que el Barça encara depèn d'ell mateix per conquerir la Lliga i ha volgut girar full del sotrac de resultats viscut l'abril passat, amb tres derrotes consecutives en la competició domèstica i l'eliminació de la Lliga de Campions.

"No sempre es poden guanyar els tres títols. Nosaltres volíem guanyar-los, però cap equip ho ha fet. Guanyar dos títols seria una temporada increïble", ha subratllat.

Alba prefereix mirar cap al futur i oblidar l'avantatge de 9 i 10 punts que l'equip blaugrana tenia, respectivament, amb l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid. "Teníem un avantatge molt bo. Ningú va dir que la Lliga estigués guanyada. Al principi de la temporada, hauria signat ser líders a aquestes alçades. Depenem de nosaltres i jo em quedo amb això. Aquest sotrac ens va tocar en un moment complicat, però aquest matalàs ens l'havíem guanyat. Ara no podem fallar per aconseguir la Lliga", ha subratllat.

En aquest sentit, Alba ha apuntat que l'objectiu de l'equip és guanyar les pròximes dues "finals" lligueres contra l'Espanyol i el Granada.

Sobre el derbi que diumenge que ve disputaran davant l'equip blanc-i-blau, el jugador català preveu un partit "intens" i ha assenyalat que la plantilla no creu que es torni a repetir un partit com el de la temporada 2006-07, quan el blanc-i-blau Raúl Tamudo va acabar al Camp Nou amb les esperances blaugranes d'alçar el títol de la Lliga en la penúltima jornada.

"No ens passa pel cap (que es torni a repetir el 'Tamudazo'). És un rival difícil, que jugarà amb una gran intensitat. Juguem a casa nostra, però no anem amb la idea que es repeteixi", ha afegit.

"Com a culer ja sabeu el que vull -referint-se a les semifinals de la Champions entre Madrid i Manchester City-. Si guanyo els dos títols, m'importa ben poc el que facin els altres equips. Hem de mirar per la temporada que hem fet i el que podem fer encara", ha assegurat.

Més explícit s'ha mostrat en parlar de l'Atlètic de Madrid, que va superar el Bayern de Munic en la primera semifinal de la màxima competició europea.  "Han completat una temporada molt bona, ho fan a la perfecció. És un equip admirable, tothom s'hi hauria d'emmirallar per com treballa", ha indicat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut