Mechaal ha anat en el grup capdavanter a l'inici de la cursa (EFE)
Atletisme

Adel Mechaal queda eliminat en les sèries dels 1.500 metres

L'atleta palamosí s'ha enfonsat en l'última volta i no ha pogut fer valer la seva condició de campió d'Espanya de la distància. Ruth Beitia passa a la final de salt d'altura.

Actualitzat

L'atleta palamosí Adel Mechaal no ha pogut passar el primer tall en la seva estrena en un Mundial. Mechaal, de 25 anys, s'ha enfonsat en la sèrie de 1.500, tot i anar en el grup capdavanter de la prova. L'atleta, nascut a Tetuan, anava cinquè quan faltava una volta, però ha acabat entrant penúltim amb un temps molt discret (3.45.05), molt lluny del que li va permetre coronar-se campió d'Espanya de la distància fa dues setmanes.

Mechaal es queixava al final de la cursa que, a diferència dels altres competidors, ell no es pot dedicar professionalment a l'atletisme. "És molt complicat sobreviure amb les beques que ens donen. No puc considerar que he estat lluitant amb ells, perquè han estat superiors, i em fa ràbia, però també tinc el consol d'estar treballant en una oficina vuit hores al dia", ha comentat. Mechaal treballa a l'Ajuntament de Calonge, però ha demanat una excedència per poder preparar com cal els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de l'estiu que ve.

Dels dos altres representants de la delegació espanyola en els 1.500, Víctor Corrales i David Bustos, només s'ha salvat aquest últim, i encara en la repesca. Un balanç ben magre en una distància que tradicionalment ha donat medalles a Espanya.

L'opció de metall més sòlida per a la delegació recau en la capitana, Ruth Beitia, que aquest dijous s'ha classificat per a la final del salt d'altura. L'atleta càntabra, vigent campiona d'Europa, n'ha tingut prou amb un salt d'1,92, com les altres dotze classificades, i dissabte buscarà millorar el bronze obtingut en el passat Mundial de Moscou.

Anar al contingut