Ciclisme

Adam Yates guanya la Clàssica de Sant Sebastià gràcies al seu atac en l'ascensió a l'Igeldo

Adam Yates ha deixat els favorits Joaquim Rodríguez i Alejandro Valverde sense la victòria a Sant Sebastià en una clàssica amb un final sorprenent

Actualitzat

El britànic Adam Yates ha guanyat la Clàssica de Sant Sebastià de 219 quilòmetres de recorregut, tot i que el ciclista de l'equip Orica no se n'ha adonat fins que ha creuat la línia de meta. Després d'un pas pels cims d'Iturburu (de primera categoria) i dos pels de Jaizkibil (primera categoria) i Arkale (segona categoria), la cursa s'ha decidit en l'última ascensió a l'Igeldo (segona categoria).

A 7 quilòmetres del final Yates ha atacat aconseguint uns segons d'avantatge respecte a un grup de perseguidors amb els dos gran favorits, el català Joaquim "Purito" Rodríguez (Katiuixa) i el tercer classificat del Tour Alejandro Valverde (Movistar).

En el descens, Yates ha mantingut el seu marge, tot i que ha arribat a meta pensant que portava algun altre ciclista al davant. Aquest havia de ser Greg Van Avermaet (BMC), que ha caigut en una topada amb una moto de l'organització. El britànic no ha celebrat el seu triomf fins que li han advertit que el primer a arribar havia estat ell.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut