Adam Peaty, exultant després de batre el rècord mundial (Reuters)
Natació

Adam Peaty torna a batre el rècord del món dels 50 metres braça

El nedador britànic ha estat capaç de baixar de la barrera dels 26 segons (25.95) per primera vegada en la història d'aquesta distància

Actualitzat

Adam Peaty ha tornat a batre el rècord dels 50 metres braça que posseïa ell mateix durant els mundials de natació a Budapest. Si pel matí nedador britànic havia aturat el crono en 26.10 en les sèries de classificació, superant en 32 centèsimes el millor registre mundial, que ja havia obtingut ell mateix en els Mundials de Kazan del 2015, per la tarda encara ha estat capaç de nedar més ràpid i ha pogut baixat de la barrera dels 26 segons per primera vegada en la història.

Peaty ha fet una marca estratosfèrica de 25.95 en les semifinals d'aquesta distància i és el tercer rècord mundial que es bat a Budapest després del seu i de la sueca Sarah Sjöstrom als 100 metres lliures femenins.

Masse, rècord mundial dels 100 esquena

La canadenca Kylie Jacqueline Masse ha batut el rècord mundial dels 100 esquena amb un temps de 58 segons i 10 centèsimes. Masse ha rebaixat en dues centèsimes un rècord que estava en poder de la britànica Gemma Spofforth des del mundial de Roma del 2009.

La canadenca s'ha emportat l'or, al davant de la nord-americana Kathleen Baker (58.58) i de l'australiana Emily Seebohm (58.59), plata i bronze, respectivament. El rècord mundial de Masse és el quart que s'ha batut en aquest mundial.

Pons i Arroyo, eliminats

D'altra banda, tant el mallorquí Joan-Lluís Pons (200 metres papallona) com el català antonio Arroyo (800 metres lliures) han quedat eliminats en les sèries de classificació de les seves distàncies. 

Anar al contingut