Barça

Acaba l'escorcoll al domicili de Sandro Rosell, detingut per presumpte blanqueig de capital

Durant deu hores, agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han escorcollat el domicili a Barcelona de l'expresident del FC Barcelona i la seva segona residència

Actualitzat

Després de deu hores d'inspecció, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han donat per acabat l'escorcoll al domicili de l'expresident del FC Barcelona Sandro Rosell a Barcelona, al barri de les Corts. Del domicili, on Rosell també té despatx, els agents s'han emportat documentació i arxius informàtics que sospiten que poden estar relacionats amb una trama de blanqueig de capitals que investiga l'Audiència Nacional. L'expresident del Barça ha estat traslladat a una caserna de la Guardia Civil de Barcelona, on estarà fins que sigui traslladat per comparèixer dijous a l'Audiència Nacional.

Sandro Rosell ha presenciat un escorcoll que ha començat a les 8 del mati, acompanyat pel seu advocat Pau Molins, després de comunicar-li la seva detenció. La seva dona, Marta Pineda, també detinguda, ha estat traslladada a la segona residència de la parella, a Corçà per assistir a un altre escorcoll.

Operació Rimet

L'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell ha estat detingut en una operació contra una suposada xarxa de blanqueig de capitals a través del cobrament de comissions il·lícites pels drets d'imatge de la selecció brasilera de futbol. La trama hauria blanquejat 15 milions d'euros, dels quals s'haurien beneficiat ell i els altres quatre detinguts.

Rosell ha estat detingut juntament amb la seva dona, Marta Pineda, i tres suposats testaferros en una operació conjunta de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional anomenada Rimet. Entre els detinguts, Andreu Ramos, un ramader que es dedica a la carn ecològica i que és soci de Rosell en una empresa d'esdeveniments esportius.

Un altre dels detinguts és l'empresari d'origen libanès Shahe Ohannessian, a qui l'exmandatari blaugrana va vendre la societat Bonus Sports Màrqueting el 2010, quan va assumir la presidència del FC Barcelona. La detenció d'Ohannessian s'ha fet a Barcelona, on viu. I el tercer implicat l'han detingut a Andorra. Tots passaran a disposició judicial dijous.

La connexió brasilera

Rosell, molt vinculat a la selecció del Brasil a través d'algunes de les seves empreses de màrqueting, va explotar durant anys els drets esportius de la selecció brasilera quan Ricardo Teixeira era president de la Confederació Brasilera de futbol. En els partits amistosos que s'organitzaven hauria cobrat, segons els investigadors, comissions que desviava a paradisos fiscals. Teixeira, un altre dels assenyalats, ha negat des del Brasil tenir constància d'aquesta investigació espanyola.

Rosell va ser director de màrqueting de Nike el 1999 per gestionar aquesta firma amb la selecció del Brasil. Amb Teixeira va establir molts vincles i fins i tot aquest va tramitar la residència passiva a Andorra per traslladar el seu patrimoni, un país amb qui el Brasil no tenia conveni d'extradició.

La justícia brasilera ja va investigar un partit amistós entre el Brasil i Portugal el 2008, però no hi va trobar irregularitats, tot i que es va concloure que una de les empreses de Rosell havia comès una falta administrativa perquè s'havia gestionat el partit sense els mínims exigits en un contracte i va estimar que les despeses de transport i allotjament dels jugadors eren molt elevades.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut