Barça

Abidal té un petit trencament fibril·lar i és baixa per afrontar la visita al camp de l'Almeria

L'absència del francès Eric Abidal, que se suma a les de Jeffren Suárez i Gabi Milito, és la principal novetat a la llista de convocats del Barça de cara al partit d'aquest dissabte davant l'Almeria. El lateral té un petit trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama dreta i haurà de fer repòs entre quatre o cinc dies si no es vol perdre el clàssic contra el Reial Madrid. A la llista també hi figuren inicialment tres porters, ja que José Manuel Pinto no s'ha entrenat a causa d'un refredat i també s'hi ha inclòs Oier, a més dels joves del filial Thiago Alcántara, Andreu Fontàs i Sergi Gómez. En la compareixença del tècnic, la majoria de preguntes eren en clau de Barça-Madrid, però el tècnic, fidel al seu estil, no hi ha volgut entrar.

Actualitzat
La baixa d'Eric Abidal per unes petites molèsties és la nota més destacada de la convocatòria que ha donat Pep Guardiola de cara a l'Almeria-Barça d'aquest dissabte. Segons el comunicat mèdic del club, Abidal té un petit trencament fibril·lar a la part distal del bíceps femoral de la cama dreta i és aconsellable que el jugador faci 4 o 5 dies de tractament específic. En la llista del tècnic blaugrana només hi ha el dubte de Pinto, que no s'ha entrenat per un fort refredat. En funció de la seva evolució, al final quedaria descartat i entraria Oier. Hi són tots els jugadors del primer equip llevat de Milito, lesionat, i Jeffren, que ja té l'alta mèdica però descansa per prudència. També han entrat a la llista els jugadors del Barça B Thiago, Fontàs i Sergi Gómez. Precisament, aquests dos últims són centrals i Guardiola se'ls emporta per si, finalment, decideix no fer jugar Gerard Piqué.

L'internacional està totalment recuperat de les molèsties als isquiotibials que va notar en el partit amistós entre Portugal i Espanya de dimecres. Per precaució, ahir no es va entrenar. S'ha confirmat, però, que la lesió no és greu i, si no juga a Almeria, serà per no arriscar-se a veure una targeta que el deixaria sense jugar el clàssic del dia 29 contra el Reial Madrid.

Fidel al seu estil prudent, Guardiola ha esquivat totes les preguntes referents al clàssic. Li han preguntat fins a set vegades, però el tècnic blaugrana ha respost més o menys el mateix: ara no toca. Mentre a Madrid Mourinho fa dies que escalfa el clàssic, Guardiola aposta per un discurs de perfil baix i sense cap referència al Madrid. L'única concessió que s'ha permès ha estat dir que l'ambient al Camp Nou serà el de les grans ocasions i que prepararan el partit el millor possible després del compromís de Champions contra el Panathinaikos i no abans. Guardiola ha insistit en la importància del partit contra l'Almeria i ha recordat que és un equip que sempre els posa en dificultats.

Lillo, a la corda fluixa

No serà un partit qualsevol per a Juan Manuel Lillo, que prepara el duel contra el Barça com si fos una final. A la banqueta del costat hi serà Josep Guardiola, el seu gran amic i un dels pocs referents que té en el món del futbol. Van compartir projecte electoral amb Lluís Bassat i vestidor al Terrassa i al Dorados mexicà. Guardiola era jugador, i Lillo, un entrenador que era tot orelles al que deia l'ara tècnic blaugrana.

El Barça li arriba en el pitjor moment, just quan l'Almeria ha caigut en posició de descens i el seu lloc comença a trontollar. Considera els blaugrana l'equip total, amb el millor entrenador, la millor plantilla i el millor jugador del món. I per ell no és Messi sinó Andrés Iniesta.

Geni per a alguns i venedor de fum per a altres, Lillo no és mai ni indiferent ni passa desapercebut. Ni tan sols quan s'autodefineix.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut