Sebastian Vettel, parlant amb enginyers de l'equip Ferrari
Fórmula 1

Sebastian Vettel visita el box de Ferrari però no pot pilotar el monoplaça

El quatre vegades campió del mon no te permís de Red Bull per asseure's al volant del monoplaça

Actualitzat

Sebastian Vettel ha estat present en la primera jornada de test del circuit d'Abu Dhabi. El quatre vegades campió del món ha anat a acompanyar els que seran els seus companys en els pròxims mundials, els integrants de l'equip Ferrari. Vettel no ha pogut pujar al monoplaça perquè el seu equip fins ara, Red Bull, no li ha donat autorització per fer-ho. En un principi l'equip que dirigeix Christian Horner li havia donat permís perquè provés el Ferrari en aquests entrenaments, però després se'n va desdir per por que pogués projectar al nou equip dades secretes del seu Red Bull.

Per raons del seu contracte, Vettel tampoc s'ha pogut vestir amb indumentària de Ferrari, però ha seguit amb molta atenció les proves que ha fet Kimi Raikkonen, que ha estat l'encarregat de començar aquest test. Aquest dimecres el podria substituir al volant Raffaele Marciello, que pertany a l'equip de joves promeses de l'escuderia italiana. Vettel ha explicat que gairebé no havia pogut conversar amb Raikkonen, que estava concentrat en la feina que estava duent a terme.

El pilot finlandès de Ferrari ha parlat després dels entrenaments d'avui de la marxa de Marco Mattiacci, que considera que ha fet una bona feina a l'escuderia. En mitjans italians es comenta que l'entrada de Maurizio Arrivabene com a màxim responsable de l'equip de F1 obeeix al seu coneixement del món polític i empresarial de la F1, ja que ha estat molts anys a la denominada "Comissió F1" de la FIA, i a la seva amistat amb Bernie Ecclestone. Es considera que Mattiacci no va poder negociar amb la FIA i Ecclestone les normes que congelen l'evolució dels motors de F1, i que tants problemes pot comportar a Ferrari, si no hi ha un canvi dràstic d'aquí al començament del proper Mundial. La gestió que va dur a terme Mattiacci al voltant de Fernando Alonso també va causar malestar en l'equip de Maranello, sobretot pel que fa a les decisions preses després que el pilot asturià els anunciés que pensava marxar de l'escuderia en acabar aquesta temporada.

Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen no tornaran a situar-se al volant d'un Ferrari fins als primers entrenaments de la pròxima temporada, que es duran a terme al circuit de Jerez a començaments de febrer.

Anar al contingut