Noves estructures per al Concurs de Castells de Tarragona
Imatge del Concurs de Castells
Tarragona

Un canvi de normativa al Concurs de Castells permetrà noves estructures i repetir un castell ja carregat

Si a finals de febrer es donava a conèixer que el Concurs de Castells de Tarragona passava a celebrar-se durant tot el primer cap de setmana d'octubre, aquest dimarts l'organització ha detallat els canvis que afectaran la puntuació i el protocol d'actuació de la jornada. La directora castellera del Concurs, Ester Roca, ha explicat que entre les principals novetats les colles podran provar estructures com el 7 de 7 o el 5 de 7 amb agulla o tornar a repetir un castell encara que l'hagin carregat prèviament. La taula de puntuacions d'aquest 2012 inclou 39 castells davant els 36 del 2010.

RedaccióActualitzat
Roca ha explicat que fins ara, si una colla carregava un castell es considerava assolit, i per tant no podia repetir-se. Amb la nova normativa, les colles tindran l'opció d'intentar-lo de nou per descarregar-lo. Així mateix, si es despenja un o dos membres del pom de dalt, el castell es considerarà carregat. Anteriorment, en aquesta situació, si queia un o dos membres del pom de dalt però la resta de la construcció es descarregava correctament, el castell es considerava descarregat.

Nous castells

Una de les principals novetats és la possibilitat de fer set noves estructures: 7 de 7, 5 de 7 amb l'agulla, 7 de 8, 5 de 8 amb l'agulla, 7 de 9 amb folre, 5 de 9 amb folre i l'agulla i 9 de 9 amb folre. Per contra, s'han eliminat de la taula de puntuacions una altres quatre: el pilar de 7 sense folre, el 5 de 9 sense folre, el 3 de 10 sense manilles i el 4 de 10 sense manilles.

Dels nous castells, quatre ja han estat carregats per les colles però, tot i que la resta són inèdits,  n'han demanat la  inclusió a la taula de puntuacions.

L'objectiu, segons la directora castellera, és que els canvis en la normativa s'apliquin especialment el dia del Concurs, però que d'una manera progressiva les places castelleres i les colles "se'l facin seu".

Les entrades, que es posaran a la venda al setembre, tindran un cost de 12 euros el dia, però es podrà adquirir un abonament per a tot el cap de setmana per un preu de 20 euros. S'espera que entre castellers i visitants, unes 25.000 persones omplin la Tarraco Arena Plaça de Tarragona el primer cap de setmana d'octubre.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut