Tirrè-Adriàtic i Milà-San Remo, al canal Esport3
Ciclisme

Les curses ciclistes Tirrè-Adriàtic i Milà-San Remo, al canal Esport3

A partir de demà, dimecres 6, i fins al dimarts 12, el canal Esport3 oferirà, en directe i cap a les 15.00, els quilòmetres finals de les 7 etapes de la Tirrè-Adriàtic. La cursa començarà aquest dimecres, amb una contrarellotge per equips, a la població de San Vincenzo, al mar Tirrè, i acabarà a San Benedetto del Tronto, al mar Adriàtic.

Actualitzat
A partir de demà, dimecres 6, i fins al dimarts 12, el canal Esport3 oferirà, en directe i cap a les 15.00, els quilòmetres finals de les 7 etapes de la Tirrè-Adriàtic. La cursa començarà demà, amb una contrarellotge per equips, a la població de San Vincenzo, al mar Tirrè, i acabarà a San Benedetto del Tronto, al mar Adriàtic. Aquesta tradicional prova, coneguda com "La cursa dels dos mars", perquè travessa en diagonal la península itàlica, marca el començament de la temporada ciclista per als especialistes en les curses per etapes, juntament amb la París-Niça, que es disputa a França.

Aquest any, la Tirrè-Adriàtic ha aconseguit un cartell molt més atractiu que la francesa. El català Joaquim "Purito" Rodríguez, número 1 del rànquing mundial el 2012, competirà per la victòria amb ciclistes de la talla d'Alberto Contador, Joan Antoni Flecha, Cadel Evans, Vicenzo Nibali, Samuel Sánchez, Fabian Cancellara o Tony Martin, entre d'altres. Mark Cavendish i Andre Greipel garanteixen l'espectacle en les etapes que es resolguin en l'esprint.

Acabada la Tirrè-Adriàtic, el canal Esport3 oferirà, el diumenge 17 i també en directe, el final de la Milà-San Remo, una de les cinc grans clàssiques d'un dia del ciclisme professional. La "classicíssima", creada el 1907, és una de le cites més importants de la temporada, amb un final amb pujada i baixada al monte Poggio.

Les narracions de les curses i els comentaris del canal Esport3 aniran a càrrec d'Arcadi Alibés i de l'exciclista Àngel Edo.

Documentals sobre les regions per on passi la cursa

Les transmissions esportives de la cursa tindran, a més, un complement, amb els documentals que sobre les regions per on passin aquestes curses ciclistes oferirà el canal Esport3, abans i després de la prova, i dividit en dues temàtiques. Abans de cada etapa, i a partir de les 14.00, els documentals faran referència a la gastronomia local, amb el títol genèric "Què en sabem, del menjar?". Després de l'etapa, a partir de les 16.30, els documentals faran referència al turisme, amb el títol genèric "Rutes i aventures". Les regions per on passarà la Tirrè-Adriàtic i de les quals es parlarà en aquests documentals seran: la Toscana, la Ligúria, l'Emília-Romanya, l'Umbria, la Basilicata, els Abruços i Molisa.

Anar al contingut