Motociclisme

Stoner repeteix triomf per segon any consecutiu a Donington i Pedrosa acaba tercer

Casey Stoner ha guanyat per segon any consecutiu el Gran Premi d'Anglaterra en la categoria de MotoGP. L'australià ha imposat el seu domini a Donington Park de principi a fi, mentre que un gran Dani Pedrosa s'ha hagut de conformar amb la tercera posició després de protagonitzar una lluita aferrissada amb Valentino Rossi, que ha estat segon. Jorge Lorenzo, que sortia en penúltima posició, ha fet una remuntada heroica en acabar sisè. A més, cal destacar que en 125 cc Marc Márquez s'ha convertit en el pilot català més jove que puja a un podi.

Actualitzat

Gran sortida de Dani Pedrosa, que ha aconseguit avançar cinc posicions en un obrir i tancar d'ulls. El pilot català només ha necessitat set voltes per col·locar-se als llocs capdavanters en avançar el seu company d'equip Nicky Hayden i l'italià Andrea Dovizioso, que s'havia situat quart.

Mentre Casey Stoner feia més gran el seu avantatge respecte els seus perseguidors, Pedrosa ha anat retallant distàncies amb Valentino Rossi. L'italià i el català han mantingut un intens i bonic duel amb diversos avançaments, però al final l'heptacampió ha aconseguit mantenir la segona posició per augmentar el seu lideratge al Mundial de MotoGP. Il Dottore compta ara amb 162 punts, 11 més que el seu perseguidor més immediat, Pedrosa, mentre que Casey Stoner puja a la tercera plaça amb 117 punts. El mallorquí Jorge Lorenzo, que ha signat una cursa per emmarcar, és quart amb 104 punts.

Redding i Márquez fan història en 125 cc

Dos nois de 15 anys han fet història al circuit de Donington Park en la categoria de 125 cc. D'una banda, Scott Redding s'ha endut la victòria i s'ha convertit en el pilot més jove que guanya un Gran Premi, i ho ha fet, a més, a casa seva. De l'altra, Marc Márquez ha acabat en una increïble tercera posició i ja és el pilot català més jove que puja al podi de qualsevol cilindrada. Només Mike di Meglio, actual líder del Mundial, ha estat capaç d'estar a l'alçada dels dos nous prodigis en una cursa que Andrea Iannone ha deixat escapar a sis voltes del final.

Marc Márquez progressa a passes agegantades a mesura que avança el Mundial de 125 cc. El pilot de Cervera ha fet una cursa excel·lent a Donington Park. Sortia de la setena plaça i al primer revolt ja s'havia col·locat quart. A partir d'aquí, s'ha jugat el podi amb Gadea i Corsi, als quals ha deixat enrere, i només s'ha vist superat per Mike di Meglio, que ha protagonitzat una remuntada espectacular.

Per davant, Iannone dominava la cursa, però cada vegada amb menys avantatge sobre el seu perseguidor, Scott Redding. L'italià ha acusat la pressió i ha caigut quan faltaven sis voltes, deixant l'històric triomf en safata al britànic i, alhora, facilitant la segona plaça a Di Meglio i la tercera a Márquez.

A banda de l'absent Espargaró, els més perjudicats de la jornada han estat Talmacsi, que ha abandonat, i Nico Terol, que ni tan sols ha entrat a la franja de punts. Els catalans Joan Olivé i Esteve Rabat han acabat setè i onzè, respectivament.

Bautista torna a fracassar en l'última volta

A 250 cc, s'ha tornat a repetir una història molt coneguda. Bautista, que tenia la "pole", s'ha quedat clavat quan el semàfor s'ha apagat, però ha sabut remuntar i ha comandat la cursa al costat de Kallio i Simoncelli. I a falta d'una volta per a la conclusió, quan el pilot espanyol era primer, ha comès una errada forçat per la pressió de Simoncelli, que l'ha superat. Però encara més llest ha estat Kallio, que ha sabut aprofitar-se del frec a frec dels seus rivals i ha guanyat la cursa.

Hèctor Barberà ha ocupat la quarta plaça final, mentre que el català Aleix Espargaró no ha tingut un bon dia: sortia vuitè i ha acabat desè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut