Atletisme

Stanislav Emelyanov s'emporta el primer or dels Europeus d'atletisme als 20 km marxa

Els Europeus d'atletisme de Barcelona 2010 han començat aquest matí amb la final dels 20 km marxa masculins, disputada al passeig Picasso. El gran dominador ha estat el campió i plusmarquista mundial en categoria júnior, el rus Stanislav Emelyanov (19 anys), que ha creuat la meta com a primer i en solitari, i superant per poc l'hora amb vint minuts (1.20,10) després d'una gran segona part de cursa, en què ha marcat un ritme que l'ha fet inaccessible per a la resta de participants. Darrere seu han entrat l'italià Alex Schwazer, segon (1.20,38), i el portuguès João Vieira, tercer (1.20,49), que han mantingut una aferrissada lluita per la segona posició durant els darrers quatre quilòmetres.

Actualitzat
Victòria per al més fort
Només començar la prova, Schwazer i Emelyanov han començat a marcar un ritme d'una forta exigència i han protagonitzat una matinera escapada. La sensació era que l'italià, gran favorit (or als darrers jocs olímpics en la modalitat de 50 km marxa), marcava el ritme, però a mesura que passaven els primers quilòmetres ha anat cedit terreny i ha estat absorbit per un segon i nombrós grup de marxadors. Semblava que Emelyanov també podria passar a formar part del grup, però el seu ritme s'ha mantingut fort, en una segona part de cursa per emmarcar sense deixar treva al seus rivals i fins a creuar la meta en solitari.

Lluita per la segona plaça
Amb un gran Emelyanov, que es mostrava intractable i que anava augmentant les diferències quilòmetre a quilòmetre, l'interès de la prova s'ha centrat en el grup perseguidor, que lluitava per la medalla de plata. El lideratge inicial dels italians Rubino i Brugnetti s'ha anat diluint, sobretot després que el segon d'ells, campió olímpic a Atenes 2004, es retirés de la cursa. A partir d'aquest moment, quan ja s'enfilava l'últim quart de prova, Alex Schwazer i el portuguès João Vieira, acompanyats de l'irlandès Robert Heffernan, han començat a desmarcar-se a mesura que les posicions s'anaven fragmentant. Enrere l'irlandès, Vieira i Schwazer han mantingut una lluita que ha durat fins al darrer quilòmetre, quan l'italià ha fet valer la seva qualitat i ha fet un pas endavant per entrar en solitari, a 28 segons del campió i a 11 per sobre del portuguès.

Molina, el millor espanyol
Juan Manuel Molina s'ha quedat a només onze segons de la medalla de finalista. Ha estat finalment novè, amb un temps d'1.22,35. Els altres dos espanyols que participaven en la prova han estat 14è (Miguel Ángel López, 1.24,28) i 18è (José Ignacio Díaz, 1.25,36), respectivament. La delegació espanyola, afectada per la sanció de Paquillo Fernández, presentava un equip amb menys possibilitats del que és habitual.

La jornada continua a l'estadi
Després de la prova masculina dels 20 km marxa, la competició continua a l'Estadi Olímpic. En la jornada d'avui s'han de disputar dues finals: la de llançament de pes femení (a les 19.35) i la de 10.000 m masculins (21.05). Tant al matí com a la tarda, a més, es disputaran diverses rondes classificatòries.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut