Serena Williams, sis vegades campiona de l'Open d'Austràlia. (Foto: Reuters)
Tenis

Serena Williams tomba la resistència de Maria Xaràpova i s'adjudica el sisè Open d'Austràlia

La nord-americana, als 33 anys, suma el sisè títol a Melbourne i ja té dinou Grand Slams al palmarès

Actualitzat

Serena Williams és la primera campiona de Grand Slam del 2015. La jugadora nord-americana s'ha imposat a la Maria Xaràpova en dos sets, per 6-3 i 7-6 (5), aquest diumenge, en 2 hores i 51 minuts, sobre la pista del Rod Laver Arena.

La petita de les Williams ha aconseguit trencar el servei de la rival molt aviat en el primer set per posar-se amb un 4-2 que li ha ha acabat donant aquets primer tram. Xaràpova, però, no s'ha entregat en cap moment i ha mostrat un caràcter lluitador pràcticament irreductible davant el poder físic de Serena. El segon set ha estat dels que creen afició i cap jugadora ha cedit. Com a detall, l'única pilota de partit que Williams ha tingut, amb el 5-4, l'ha resolt Xaràpova amb un "ace".

Després, la russa ha fet patir la favorita de valent per recuperar l'avantage (6-5) superant diverses igualades i s'ha permès adjudicar-se en blanc el joc del 6-6.

El "tie break" resultant també ha estat ajustat (7-5), i ha deixat entre el públic la sensació que Xaràpova havia fet mèrits per merèixer una última mànega. Però s'ha topat una vegada més amb la millor tenista del circuit femení, capaç de tancar l'últim punt amb un "ace" de segon servei.

Serena Williams ha afegit el dinovè Grand Slam al seu palmarès i és la sisena vegada que guanya a Melbourne, igualant així els altre sis títols que ha aconseguit al US Open. Els últims 11 anys, ha jugat 19 partits contra Xaràpova i l'ha vençut en 17 ocasions.

Anar al contingut