Motociclisme

Rossi dóna una altra exhibició sota la pluja i el vent a Indianapolis i acaricia el Mundial

Quan l'huracà "Ike" -que ha amenaçat durant vàries hores amb suspendre la carrera de Moto GP del Gran Premi d'Indianapolis- ha donat treva ha aparegut sobre la mítica pista de les 500 milles un altre fenòmen de la naturalesa: Valentino Rossi. "Il Dottore", a pesar de dur 75 punts d'avantatge sobre Stoner a la classificació general, no s'ha conformat amb res més que no fos la seva quarta victòria consecutiva al Mundial. Nicky Hayden ha acabat segon a casa i Jorge Lorenzo ha completat el podi. Dani Pedrosa ha acabat vuitè.

Actualitzat

El convidat sorpresa de la carrera de Moto GP ha estat el nord-americà Nicky Hayden, que ha rodat en la primera posició -per primera vegada des de fa dos anys- durant el primer tram de la carrera. Rossi, mentrestant, estudiava les condicions de la pista. Quan ha decidit passar a l'atac, primer ha superat Lorenzo, després Dovizioso i finalment Hayden. Una vegada al capdavant de la cursa, el vent i la pluja han fet acte de presència, però ho han pogut tombar Rossi.

Jorge Lorenzo, que també ha anat de menys a més, ha acabat tercer. El mallorquí estava punt de superar Hayden quan els jutges has suspès la carrera a set voltes per al final. Dani Pedrosa, que estrenava motor i pneumàtics, ha finalitzat en vuitena posició. La carrera de 250 cc, que s'havia de disputar després de la prova de GP, s'ha suspès degut al fort vent que bufava a Indianapolis.

Nico Terol s'imposa als 125 cc

Nico Terol ha signat a Indianapolis la primera victòria de la seva carrera en imposar-se en una cursa dels 125 cc que s'ha hagut d'aturar per la pluja quan faltaven vuit voltes per l'acabament. El pilot d'Alcoi ha mantingut un duel intensíssim amb el català Pol Espargaró, que ha estat segon i s'ha quedat a les portes del seu primer triomf al Mundial. L'alemany Stefan Bradl ha completat el podi en creuar la línia de meta en tercera posició, mentre que el joveníssim Marc Márquez continua soprenent tothom amb un meritori sisè lloc.

Pol Espargaró ha fregat el triomf en la cursa del vuitè de litre del Gran Premi d'Indianapolis. Els comissaris han tret la bandera vermella per la pluja, just quan el català estava protagonitzant un frec a frec amb Nico Terol. El duel entre tots dos pilots ha acabat quan faltaven sis voltes per al final, moment en què Terol anava per davant de Pol Espargaró. El de Granollers, que havia sortit des de la "pole position", l'ha avançat després, però ja sense a efectes per a la classificació del Gran Premi. Espargaró ha quedat trist, però ha tornat a donar tota una mostra de bon pilotatge. Els elements, en aquesta ocasió, no l'han ajudat gens.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut