Tenis

Rafa Nadal fulmina el rus Iujni en el seu debut a l'Open d'Austràlia

Rafa Nadal, campió el 2009 i finalista el 2012 i el 2014, ha colpejat amb força i ha derrotat al rus Mikhaïl Iujni per 6-3, 6-2 i 6-2 en el seu debut a l'Open d'Austràlia per aconseguir la primera victòria aquesta temporada

Actualitzat

Un any després de la derrota a la final contra el suís Stan Wawrinka, Nadal ha enlluernat. El partit contra Iuxni (de 32 anys) ha durat 1 hora i 50 minuts. En les seves deu intervencions en el torneig que es disputa al Melbourne Park, Nadal no ha perdut abans de la segona ronda. Aquest dilluns ha seguit amb la tradició, tot i que li ha costat  entrar en el partit i ha cedit cinc punts consecutius, abans de guanyar el primer punt del seu compte. Després ha anat pujant de nivell amb cops a les línies fins esgotar al rus i aconseguir la victòria número 12  dels 16 cops que s'ha enfrontat a Iujni.

El seu servei també ha estat superb en alguns moments, amb dos "aces" a 201 i 202 quilòmetres per hora, respectivament, i quatre en total, prova que ha treballat a fons per millorar aquest aspecte del seu joc. "Estic molt content de tornar a la Rod Laver Arena on guardo grans records de la meva carrera" va dir Nadal en pista, "l'any passat va ser dur, però així és aquest esport, va passar el que va passar amb la meva esquena", ha recordat.

El de Manacor s'enfrontarà en segona ronda amb el guanyador del duel entre l'australià Luke Saville i el nord-americà Tim Smyczek. També l'escocès Andy Murray ha començat de forma sòlida en derrotar a l'indi Yuki Bhambri per 6-3, 6-4 i 7-6 (3) en dues hores i 12 minuts.

Robredo, eliminat

Per la seva banda, Robredo s'ha retirat del torneig per una lesió a l'abductor esquerre que es va fer la setmana passada mentre s'entrenava al gimnàs. "No m'he pogut recuperar d'una lesió que em vaig produir la setmana passada i he decidit parar per no fer-me més mal", ha dit l'olotí, que tenia previst debutar contra el francès Edouard-Roger Vasselin. "Al gimnàs i després entrenant en pista se'm va anar carregant més l'abductor. Em van fer una ressonància i van veure que hi havia una mica de líquid en la inserció i no hem tingut temps per recuperar", va afegir Robredo que es va sentir decebut per aquesta incidència que li ha impedit participar per 14a vegada en el primer gran de la temporada, on el 2007 va arribar als quarts de final, el seu millor resultat.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut