El jugador de Qatar Bertrand Roine intenta fer un llançament davant de dos defensors polonesos. (Foto: EFE)
Handbol

La Qatar de Valero Rivera derrota Polònia i jugarà la final del mundial d'handbol contra França, botxí d'Espanya

Els amfitrions han derrotat Polònia en la primera semifinal per 31 a 29 i es converteixen en la primera selecció asiàtica de la història que jugarà una final mundialista. El seu rival serà França, que s'ha imposat a Espanya, vigent campiona mundial, per 26 a 22.

Actualitzat

La selecció de Qatar, dirigida per Valero Rivera, s'ha classificat per a la final del mundial d'handbol després de derrotar Polònia en la primera semifinal per 31 a 29. Els qatarians, amfitrions del torneig, es converteixen en la primera selecció asiàtica de la història que jugarà la final d'un mundial, un fet sense precedents ja que, fins ara, tots els finalistes havien estat seleccions europees.

Amb molts jugadors nacionalitzats, entre ells el porter del Barça Daniel Saric, i la direcció magistral de Valero Rivera des de la banqueta, Qatar ha aconseguit un triomf històric i ara s'enfrontarà en la gran final amb França, que en la segona semifinal s'ha imposat a Espanya per 26 a 22. La selecció espanyola, vigent campiona del món, no podrà repetir el títol mundial, després topar contra la seva bèstia negra.

Al descans, els francesos dominaven per quatre gols de diferència, 18 a 14, però en la represa els espanyols han reaccionat gràcies a una gran defensa que ha col·lapsat l'atac francès. Espanya ha arribat a només un gol de França i ha disposat de tres atacs per empatar, però les aturades d'un immens Thierry Omeyer, amb un 46% d'efectivitat i amb 4 penals parats de set llançaments, han barrat el pas a la final de l'equip de Manolo Cadenas, que lluitarà amb Polònia per la medalla de bronze.

Anar al contingut