Handbol

Espanya, subcampiona d'Europa després de perdre la final de l'Europeu contra Noruega (28-25)

Noruega s'ha proclamat campiona d'Europa després de derrotar Espanya per 28 a 25. Les espanyoles, que han arribat a tenir cinc gols d'avantatge en la primera part, no han pogut superar les rivals en la segona

Espanya ha guanyat la medalla de plata del Campionat d'Europa disputat a Hongria després de caure en la final contra Noruega. És la segona final que perd la selecció espanyola, i totes dues han estat davant les mateixes rivals. L'anterior va ser el 2008. El bon començament de la valenciana Sílvia Navarro en la porteria i el de la navarresa Nerea Pena (10 gols) en atac han posat Espanya per davant de Noruega en el marcador 3 a 7.

Les escandinaves han aprofitat uns moments dubitatius davant la porteria rival de les espanyoles per retallar distàncies al contraatac, però Pena ha tallat la seva progressió amb 2 gols més (5-10). Les noruegues han ajustat la seva defensa, i aprofitant els minuts de superioritat numèrica per les exclusions hispanes s'han posat a un gol. Macarena Aguilar ha posat el marcador de 10 a 12 al descans.

Noruega ha aconseguit empatar a 12 al començament de la segona part. A la contra Alstad ha posat el seu equip per davant (16-15) en el minut 5 de la represa. Una encertadíssima Nora Mörk (7 gols)  ha eixamplat la bretxa a 2 gols. El partit ha entrat en una fase d'intercanvi de gols amb Marta Mangué assumint el protagonisme per les espanyoles fins que Silje Solberg (16 aturades, 10 a la segona meitat) ha segellat la seva porteria.

La selecció escandinava ha marxat de 4 gols (24-20) aprofitant 6 minuts sense marcar d'Espanya. L'exclusió de 2 minuts de Rieglehuth primer i Wibe després ha alimentat la remuntada espanyola, però les "Guerreres" el màxim que han aconseguit posar-se a 1 gol. Linn-Kristin Koren (10 gols) ha posat de penal el definitiu 28 a 25.