Michael Phelps surt dels jutjats.
Michael Phelps surt dels jutjats.
Natació

Michael Phelps suma la segona condemna per conduir begut

Michael Phelps, el nedador amb més medalles olímpiques, ha tornat a ser sentenciat per conduir sota els efectes de l'alcohol. El nord-americà intenta tornar a la competició de cara als Jocs Olímpics de Rio

Actualitzat

El nedador Michael Phelps ha estat condemnat a una pena d'un any de presó que no haurà de complir si supera 18 mesos de llibertat condicional supervisada. Phelps, l'atleta olímpic amb més medalles (22, 18 d'or), es va declarar divendres culpable de conduir sota els efectes de l'alcohol.

Phelps, de 29 anys, va ser detingut el 30 de setembre a la seva ciutat natal, Baltimore, conduint al doble de la velocitat permesa. El 2004 ja va ser condemnat pel mateix motiu, i el 2009 va ser suspès tres mesos per l'equip olímpic dels EUA en sortir a la llum unes fotos seves consumint marihuana.

Després d'aquesta sentència el nedador nord-americà no podrà consumir begudes alcohòliques durant els 18 mesos de llibertat vigilada. Arran d'aquest incident Phelps ha estat castigat per la seva Federació amb una suspensió de 6 mesos i no podrà participar en els Mundials de Natació de Kazan l'agost vinent. Després de retirar-se el 2012, el de Baltimore va tornar als entrenaments amb la intenció de participar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro del 2016.

Anar al contingut