Futbol

Pep Guardiola diu en una multitudinària conferència a Mèxic que només tornarà a entrenar quan en tingui ganes

Tot i que aquest any està lluny dels terrenys de joc, lluny de Catalunya i vivint un any sabàtic a Nova York, Pep Guardiola continua apareixent en la plana de l'actualitat. Aquesta matinada, l'extècnic blaugrana ha fet una conferència a Mèxic, davant 10.000 becaris de la Fundació Telmex, del magnat mexicà Carlos Slim. Guardiola ha explicat que tornarà a entrenar quan en tingui ganes i que de moment no en té. També ha parlat als universitaris de l'experiència a la banqueta del Barça.

Actualitzat
Tot i que aquest any està lluny dels terrenys de joc, lluny de Catalunya i vivint un any sabàtic a Nova York, Pep Guardiola continua apareixent en la plana de l'actualitat. Va fer-ho per exemple el dia de la manifestació de l'Onze de Setembre, mostrant-se favorable a la independència. Aquesta matinada, l'extècnic blaugrana ha fet una conferència a Mèxic, davant 10.000 becaris de la Fundació Telmex, del magnat mexicà Carlos Slim, i ha deixat molt clar que només tornarà a entrenar quan en tingui ganes. "No sé quan tornaré, vaig dir que aquest any no entreno, i si tinc ganes d'entrenar ho faré, però en aquest moment no en tinc", ha explicat sobre el seu futur professional a les banquetes.

Guardiola ha dialogat durant una hora amb els universitaris mexicans, temps en el qual ha explicat anècdotes i ha compartit alguns secrets del seu pas triomfal com a tècnic del Barça. Als joves, els va recomanar "descobrir què és el que els agrada, aquest és el seu repte". També ha parlat sobre el secret del club blaugrana: "A tots els agradava jugar a futbol, ​​aquest era el secret del Barça i quan un fa alguna cosa que li agrada això surt sol. Ells arribaven a l'entrenament sense cap ordre i es posaven a practicar. Això ho transmetem i ho vam aconseguir, va ser bo fer feliç la gent, el públic es divertia veient jugar a futbol i jo simplement vaig seguir una tradició que va iniciar Johan Cruyff, a més de tenir un gran grup de jugadors."

El de Santpedor també s'ha desfet en elogis a Leo Messi: "Tot el que pugui dir de Messi serà insuficient, més enllà del seu talent i instint competitiu, és un exemple de com superar-se dia a dia. Li agrada jugar, però li agrada encara més guanyar." També ha parlat als universitaris de l'experiència a la banqueta del Barça: "Mai vaig arribar al Barcelona pensant que estaria tota la vida aquí, hi vaig ser en una etapa, m'ho vaig passar bé i punt." I ha afegit: "Es va acabar el temps que quan perdia estava trist i quan guanyava estava content, això ho vaig perdre, es va acabar i per això vaig deixar d'entrenar."


Estima Catalunya i vol aprendre francès

Pep Guardiola ha tornat a ser qüestionat sobre la seva identitat. A la pregunta de si és català o espanyol, ha comentat que al món ja no hi ha fronteres i que, per exemple, li agradaria anar a França a aprendre francès. Per acabar concloent: "Estimo molt Catalunya, estimo molts els meus pares, em van donar la seva llengua i som un país petit." Sobre la possibilitat d'algun dia tornar a entrenar ha dit: "Mai se sap, a Nova York s'hi està bé, aquí m'hi estaré un any."


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut