Motociclisme

Pedrosa supera Lorenzo i s'adjudica la quarta "pole position" de la temporada al GP de San Marino

Dani Pedrosa s'ha adjudicat la "pole position" de MotoGP al Gran Premi de San Marino. Darrere hi tindrà el seu gran rival pel Mundial, Jorge Lorenzo. A Moto2, Marc Márquez s'ha endut el duel català per davant de Pol Espargaró. En la cilindrada petita, el més ràpid ha estat l'alemany Sandro Cortese. Maverick Viñales sortirà des de la quarta fila de la graella.

Actualitzat
Flexibilitat i concentració de Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa abans de començar la sessió de qualificació. Tots dos pilots es juguen el títol de campió del món de MotoGP i, com sempre, la nota de simpatia de Valentino Rossi. Una caricatura del famós Doctor Rossi convertit en boxejador atrotinat és la nova decoració que ha estrenat l'italià per a aquesta cursa.

En un final d'entrenament al límit on fins a quatre pilots han estat al capdvant de la taula, Dani Pedrosa, Alvaro Bautista, Cal Crutchlow i Jorge Lorenzo, finalment el català ha fet la "pole position", la quarta de la temporada, seguit per Lorenzo i Crutchlow.

Márquez li guanya el duel a Pol Espargaró

Marc Márquez i Pol Espargaró s'han anat succeïnt en el registre de millors temps de Moto2, però la "pole position" ha estat finalment pel cerverí. Pol Espargaró ha patit finalment una caiguda sense incidències que li ha impedit completar la sessió. Esteve Rabat sortirà des de la setena posició de la graella.

Cortese domina a Moto3; Viñales, amb problemes

En Moto3, Sandro Cortese ha aconseguit la sisena "pole position" de la temporada i ha tornat a fer valer la potència de la seva KTM. El líder no s'ha deixat sorprendre pels pilots locals: Romano Fenati ha quedat segon i Niccolo Antonelli, tercer. Lluís Salom és cinquè. Mentre que Cortese es referma, Maverick Viñales té complicacions. Una avaria mecànica li ha impedit rodar una bona estona, i, quan ha buscat fer la volta ràpida, ha trobat molt trànsit al circuit. Al final, només ha pogut ser onzè, i sortirà de la quarta línia de la graella.

Aquest diumenge està obligat a fer una gran remuntada per neutralitzar els punts que li treu Cortese a la general, i també Àlex Rins, que surt dues files enrere, a la dissetena posició. Àlex Márquez ha estat 25è i Josep Rodríguez, 28è.
Anar al contingut